Hovedinnhold

Palin: - Obama er venn med terrorister

HARDE SKYTS: Sarah Palin har tatt valgkampen ett skritt videre, og beskylder Barack Obama for å omgås amerikanske terrorister. Her fra talen hun holdt i natt. Foto: AFP
HARDE SKYTS: Sarah Palin har tatt valgkampen ett skritt videre, og beskylder Barack Obama for å omgås amerikanske terrorister. Her fra talen hun holdt i natt. Foto: AFP
(VG Nett) Hanskene er av i den amerikanske valgkampen - Sarah Palin angriper nå presidentkandidat Barack Obama og hevder han omgås terrorister.

Denne saken handler om:

Mens demokratenes presidentkandidat Barack Obama stadig får større oppslutning under landets økonomisk krise, forsøker McCain-kampanjen med visepresidentkandidat Sarah Palin i spissen, å vri fokuset over på motstanderen Obamas «dårlige sider».

Les også:Palin: - Katie-intervjuet var urettferdig.

I en tale hun holdt natt til søndag, anklaget Palin Obama for å omgås «terrorister som har sitt eget land som målskive». Mannen hun sikter til er 63 år gamle William Ayers, grunnlegger av den radikale gruppen Weather Underground.

Angrep Pentagon

Gruppen var involvert i flere bombeangrep på 70-tallet, blant annet mot Pentagon og the Capitol. Ayers ble imidlertid aldri dømt for dette, og er i dag professor ved Illinois universitet i Chicago.

- Vi ser på Amerika som den fremste forkjemperen for godhet i verden. Men vår motstander derimot, han ser tydeligvis på USA som så mislykket at han omgir seg med terrorister som vil angripe sitt eget land, hevdet Palin i nattens tale.

Hun siterte en artikkel i New York Times, der det kom frem at Obama og Ayers har møttes flere ganger siden presidentkandidaten stilte til valg som senator i 1995.

- Ikke nære bekjente

OMGÅS TERRORISTER?: Barack Obama sier han kun har hatt kontakt med Bill Ayers i forbindelse med en skolereform i 1995, og senatorkampanjen som også startet samme år. Foto: Reuters
OMGÅS TERRORISTER?: Barack Obama sier han kun har hatt kontakt med Bill Ayers i forbindelse med en skolereform i 1995, og senatorkampanjen som også startet samme år. Foto: Reuters

Det Palin derimot glemte å nevne, var at denne artikkelen også konkluderte med at «de to mennene ikke ser ut til å være nære bekjente», og at »Obama heller ikke har gitt uttrykk for at han er enig i de radikale synspunktene og handlingene til Ayers».

Les også:Rekordmange så visepresidentduell.

Ifølge Obama-leiren har ikke Ayers og Obama utvekslet e-post eller snakket over telefon siden presidentkandidaten fikk plass i Senatet i 2005.

Visepresidentkandidatens angrep kommer like etter at McCain-kampanjen varslet de ville trappe opp fokuset på demokratenes presidentkandidat.

- Vi er nødt til å sette spørsmålstegn ved denne mannens bekjentskaper, og vi kommer til å bli tøffere, sier en kilde i republikanernes leir til CNN.

- Støtende kommentar

Med kun en måned igjen av valgkampen, er det tydelig at McCain-leiren har bestemt seg for at angrep er beste forsvar.

Les også:- McCain kan bli dirty.

- Palins kommentar er støtende, men ikke overraskende, med tanke på at de håper å snu oppmerksomheten vekk fra nasjonens økonomiske problemer, kommenterer Obamas talsmann Hari Sevugnan til CNN.

Han har ingen tro på at taktikken vil fungere.

- Det som er tydelig, er at John McCain og Sarah Palin heller vil bruke tiden sin på å sverte Barack Obama, enn å legge en plan for å gjenreise vår økonomi.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks