Hovedinnhold

Bush-slektninger: Stem Kerry!

(VG Nett) Tremenninger av president George W.Bush har startet en nettside der de oppfordrer velgerne: «Vær så snill, ikke stem på vår slektning!».

Denne saken handler om:


De sju Bush-slektningene støtter alle John Kerry i presidentvalget kommende tirsdag. De har aldri møtt presidenten, men sier alle at de er uenig med ham både når det gjelder krigen i Irak og miljøpolitikken.

Nettsiden ble startet i september for å «hjelpe Amerika ut av den sykdomstilstanden landet har lidd under siden Bush ble utropt som vinner av valget i 2000».

- Jeg føler ikke at dette er forræderisk, sier Sheila House. Hun er tremenning av president Bush og medansvarlig for nettsiden. - Men vi bruker bevisst slektskapet vårt for å få folk til å snakke om politikk, innrømmer hun.

Alle som har vært med å lage nettsiden er barnebarn av Mary Bush House, Prescott Bushs søster, som var far og bestefar til de to Bush-presidentene, melder CNN.

Ideen til dette kom da Kerry møtte Sheila House søskenbarn Jeanny på et valgmøte der hun bar plakaten «Bush-slektning for Kerry». De hilset og Kerry spøkte om å lage en slik nettsiden, forteller Sheila House.

«Fordi blod er tynnere enn olje» heter det på nettsiden der alle slektningene har skrevet sine personlige bidrag.

President Bushs valgkampledelse har ikke kommentert saken overfor CNN.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks