Hovedinnhold

Roy Moore: Trekker seg ikke etter beskyldninger om sexovergrep

<p>TREKKER SEG IKKE: Senator-kandidat Roy Moore (70) erklærer at han ikke trekker seg på grunn av det som kalles gamle anklager om sex-uanstendighet og overgrep.</p>

TREKKER SEG IKKE: Senator-kandidat Roy Moore (70) erklærer at han ikke trekker seg på grunn av det som kalles gamle anklager om sex-uanstendighet og overgrep.

Foto: Brynn Anderson, AP
Den republikanske Senat-kandidaten Roy Moore (70) akter ikke å trekke seg fra de kommende spesialvalget til Senatet etter flere beskyldninger om overgrep.

Denne saken handler om:

Under en pressekonferanse i Birmingham, Alabama torsdag kveld norsk tid gikk en kamplysten Moore på talerstolen og bekreftet at han ikke ville trekke seg. Han anklaget republikanske kolleger for å ville stjele valget fra ham ved å få ham til å trekke seg.

Bakgrunn: Ny kvinne anklager Moore for overgrep

Det republikanske partiet i Alabama gikk torsdag kveld ut med støtte til Moores kandidatur, og at velgerne kan avgjøre gjennom valget.

Beskyldninger: Mindreårig anklager amerikansk politiker for overgrep

<p>LAR VALGET SKJE: President Donald Trump på vei til skatte-møte torsdag. Han vil ikke be Roy Moore trekke seg etter overgrepsbeskyldningene, men la velgerne avgjøre.</p>

LAR VALGET SKJE: President Donald Trump på vei til skatte-møte torsdag. Han vil ikke be Roy Moore trekke seg etter overgrepsbeskyldningene, men la velgerne avgjøre.

Foto: Alex Wong, AFP

Trump: La velgerne avgjøre

Samtidig kommer meldingen fra Det hvite hus i Washington, hvor president Donald Trump gir uttrykk for at velgerne i Alabama bør avgjøre Roy Moores skjebne. Samtidig beskriver han beskyldningene mot den republikanske kandidaten som problematiske.

Pressesekretær Sarah Sanders i Det hvite hus uttalte torsdag at Trump ikke ønsker å be Moore om å trekke seg fra Senat-valget på grunn av beskyldningene. De går ut på seksuell uanstendig oppførsel flere tiår tilbake i tid, med tenåringsjenter, mens han var assisterende statsadvokat og i 30-årene. Moore avviser alle beskyldningene.

Leste du: Kvinne anklager TV-anker for overgrep

Flere tilfeller

En episode går ut på at Moore, da han var 32 år gammel, skal ha skjenket en 14 -årig jente alkohol, kledd av henne og seg selv til undertøyet, for så å ta på henne over BH-en og underbuksene, samt legge hånden hennes over sine egne underbukser. Jenta var bare 14 år da dette skal ha skjedd. Moore har nektet plent for beskyldningene, og truer med å saksøke avisen som brakte historien.

En annen kvinne forteller at hun som 16-åring ble utsatt for et seksuelt overgrep av Moore i en bil.

To sentrale republikanere, Senat-leder Mitch McConnel og lederen av Representantenes hus, Paul Ryan, har bedt Moore om å trekke seg.

Torsdag kom ifølge nyhetsbyrået AP tre nye beskyldninger mot Moore, blant annet fra en kvinne som hevdet at Moore tafset på henne under et møte på hans kontor i 1991.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks