Hovedinnhold

Romney ber Abort-Akin trekke seg

** Akin kjøper reklametid på TV for å be om unnskyldning

(VG Nett) Selv om Todd Akin ber om tilgivelse for sine uttalelser, finner han ikke nåde hos Mitt Romney.

Denne saken handler om:

Republikaner og Kongressmedlem Todd Akin kan selv ha satt strek for sin politiske karriere med en svært lite strategisk voldtektsuttalelse.

Uttalelsen kom da kandidaten på TV skulle redegjøre for hvorfor han er motstander av abort, også i tilfeller hvor en kvinne er blitt gravid etter en voldtekt.

- Etter det jeg forstår av leger, er graviditeter som følge av reell voldtekt svært sjelden. Under en voldtekt har kvinnekroppen måter å «stenge av systemet» på, sa Akin.

Se uttalelsen og beklagelsen i videoen overfor.

- Krig mot kvinner

Uttalelsen har falt i særs dårlig jord i begge politiske leire i USA.

Obamas valgkampanje utnytter den for alt den er verdt, for å underbygge sin påstand om at republikanerne «fører krig mot kvinner».

Republikanerne ba mandag Akin trekke seg som senator-kandidat for Missouri. Nå gjør presidentkandidat Mitt Romney det samme.

- Kommentarene var støtende og feil, og han burde seriøst vurdere hvilken retning som er best for landet vårt. Idag har partifellene i Missouri bedt han tre til side, og jeg synes han skulle ta i mot deres råd og forlate kampen om en plass i Sentatet, sier Romney i en pressemelding.

Gir seg ikke

Men Akin har ikke tenkt å gi opp. Tidligere i dag slo han fast:

- Løpet mot Senatet fortsetter.

Akin, som ellers er abortmotstander, har nå gjort det klart at han vil åpne for abort for voldtatte kvinner om han blir valgt til president.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks