Hovedinnhold

Øyenvitner: Han kastet tåregass og begynte å skyte vilt

** Flere trodde massakren var en del av showet
** Så barn bli skutt

(VG Nett) Øyenvitner beskriver marerittet i kinosalen i Colorado.

Denne saken handler om:

Vet du noe? Tips oss!

- Jeg så bare lysglimt og hørte skrik. Så var det blod og folk som skrek og noen raske glim av han som skøyt, forteller Lamar Lane til ABC News.

Det var like over midnatt, lokal tid i Aurora i Denver, og en fullsatt sal så den første visningen av den nye Batman-filmen «The Dark Knight Rises».

Flere øyenvitner forteller at de trodde det var en del av showet rundt filmen, da en mann plutselig skal ha sparket inn døren på nødutgangen og braste inn.

- Han så ut til å ha på seg beskyttelsesutstyr og gassmaske og hadde minst ett våpen. Det så ut som en del av showet, forteller et vitne utenfor kinoen til TV-kanalen 9 News.

Bakgrunn: Politiet: Minst 12 drept under Batman-premiere i Denver

- Kastet oss ned og krabbet

Gjerningsmannen, som skal være 24 år gammel, kom inn i salen midt i en av skytescenene i filmen. Flere øyenvitnet beskriver at de først trodde de hørte kinaputter og pyro-effekter.

Gjerninsmannens beskyttelsesutstyr skal også ha vært så voldsomt at det minnet om noe fra filmene om Batman. Han skal ha brukt både en rifle og en pistol i skytingen.

Er du i nærheten eller vet noe om denne saken? Ta kontakt med VG Netts journalister her.

Øyenvitnet Paul Oterman forteller til Sky News at han ikke rakk å reagere før panikken brøt løs.

- Jeg og kjæresten min satt i salen, da jeg så en mann komme inn fra nødutgangen. Han sto der i ett sekund, så kastet han tåregass inn i publikum. Så snart han kastet den, så kjente jeg at det sved i øynene. Så begynte han å skyte vilt inn i publikum, forteller han.

Oterman og kjæresten kastet seg ned og krabbet ut av salen.

Gjerningsmannen skal ha beveget seg langsomt gjennom salen mens han fortsatte å skyte rundt seg.

- Det sved i øynene hele veien. Kjæresten min så en av granatene ligge og sprute røyk mens vi krabbet ut, beskriver Oterman.

- Barn blant de drepte

Flere av de drepte skal ifølge lokale medier være barn. Helsepersonell har bekreftet at et tre måneder gammeld spedbarn og en 6-åring er blant de skadde.

Benjamin Fernandez forteller til Denver Post at han var oppslukt av filmen, da han hørte «en serie eksplosjoner» og publikum begynte å springe mot døren i panikk.

Han sier han så flere mennesker falle, blant dem en ung jente.

- Det hørtes ut som fyrverkeri, helt til noen skrek at «de skyter». Jeg så politi som dro og bar på kropper, forteller øyenvitnet Salina Jordan til samme avis.

Hun sier hun så skadde barn på åstedet.

Kulene skal ha slått gjennom veggen og inn i nabosalen, der også flere mennesker ble skadet.

- Det var skadde mennesker overalt. Det var som en science fiction film. Jeg så ei lita jente som var skutt i ryggen. Det kommer jeg til å huske resten av livet, sier James Cameron til Sky News.

Gjerningsmann pågrepet

Flere vitner har ment at de så to gjerningsmenn i salen, men politiet har så langt bare pågrepet en mann.

Den 24 år gamle mistenkte ble arrestert ved bilen sin, rett utenfor kinoen. Politiet fant en rifle og en pistol på ham. De skal også ha funnet et våpen i kinosalen.

Under en pressekonferanse opplyste politiet at de ikke har indikasjoner på at det skal ha vært flere involvert, men at de heller ikke kan utelukke det.

Aurora har i overkant av 325.000 innbyggere og er en forstad til Denver.


Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks