Hovedinnhold

Nå skal José (11) få operert bort svulsten

<p>PUSTEPROBLEMER: Den massive svulsten på skulderen gjør det vanskelig for elleveåringen José å puste. Dette bildet er fra 2012, da gutten kom til sykehuset i byen Albuquerque, hvor han nå får behandling.<br/></p>

PUSTEPROBLEMER: Den massive svulsten på skulderen gjør det vanskelig for elleveåringen José å puste. Dette bildet er fra 2012, da gutten kom til sykehuset i byen Albuquerque, hvor han nå får behandling.

Foto: Russell Contreras, Ap
Legene har forsøkt å krympe svulsten på skulderen til elleve år gamle José, uten å lykkes. Nå skal den meksikanske gutten opereres.

Denne saken handler om:

Historien om gutten fra narkobyen Ciudad Juarez har de siste årene fått internasjonal oppmerksomhet. I 2012 hjalp føderale agenter fra USA til med å få gutten fraktet til behandling i delstaten New Mexico.

Legene sa den gang at svulsten måtte krympes før de kunne operere.

– De har forsøkt flere forskjellige behandlinger for å forsøke å krympe svulsten, men behandlingene har ikke fungert, sier Kristean Alcoce til TV-kanalen KOAT.

Han representerer en baptistmenighet i byen Albuquerque, som har samlet inn penger til Josés behandling.

Svulsten har nå blitt så stor at den gjør det vanskelig for elleveåringen å puste. Og i sommer lå gutten på sykehus i fem uker på grunn av en infeksjon.

– Han er klar

Legene har derfor nå besluttet at elleveåringen må opereres.

– Vi er veldig, veldig spente. Vi har ventet på dette i to år, og nå skal det endelig skje, sier Alcoce til nyhetsbyrået AP.

Den første operasjonen anses som risikabel, og legene anslår at elleveåringen må gjennom mange operasjoner for å få fjernet den massive oppsamlingen av væske i skulder- og halspartiet.

I tillegg må legene rekonstruere beinene i skulderpartiet og fjerne overflødig hud.

José forbereder seg på operasjonen.

– Han vil ikke vite alle detaljene, men han er klar, sier Alcocer.

Narkokrig

Misjonærer fra baptistkirken så José under et besøk til Ciudad Juarez i 2012, og ønsket å hjelpe. De fikk bistand fra føderale agenter, som i juli det året hentet gutten og foreldrene hans og fikk ham over grensen til USA.

Byen har i flere år blitt regnet som en av verdens farligste på grunn av den brutale krigen om territorier mellom meksikanske narkokarteller.

Historien om José nådde også New Mexico-guvernør Susana Martinse, som har presset på for å få forlenget USA-oppholdet til elleveåringen, slik at han blir ferdigbehandlet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks