Hovedinnhold

Lanserer skytespill for fireåringer USA

National Rifle Association (NRA) har gitt skytespill mye av skylden for våpenrelatert vold i USA. Nå lanserer de sitt eget.

Denne saken handler om:

- Det er et 3D skytespill som skal henstille til trygt og ansvarlig våpeneierskap, gjennom morsomme utfordringer og realistiske simuleringer, skriver spillutviklerne MEDL Mobile på nettsiden sin.

Gratisspillet, NRA: Practice Range, som kan lastes ned til iPhone og iPad, har fire års aldersgrense. Spillet ble tilgjengelig i USA i går, på dagen en måned etter skytetragedien på Sandy Hook barneskole.

GAL MANN: Wayne LaPierre fra NRA sa tidligere i vinter at den eneste som kan stoppe en gal mann med våpen, er en god mann med våpen. Foto: Handout/Reuters
GAL MANN: Wayne LaPierre fra NRA sa tidligere i vinter at den eneste som kan stoppe en gal mann med våpen, er en god mann med våpen. Foto: Handout/Reuters

På pressekonferansen etter skytetragedien kommenterte Wayne LaPierre, administrerende direktør i NRA, at påvirkningen av voldelig underholdning, som videospill, kunne være en årsak til tragedien.

- Ondskapsfulle, voldelige dataspill, med navn som Bulletstorm, Grand Theft Auto, Mortal Combat og Splatterhouse, sa LaPierre.

Spillet gir deg også opplysninger om våpenrettigheter i de forskjellige statene og oppdatering på ny våpenlovgivning. Våpentreningen inneholder ni livaktige våpen, tre våpenbaner og tre vanskelighetsnivå.

På Twitter har ikke reaksjonene latt vente på seg.

- Hvis du skylder på videospill for våpenvold, ikke lag din egen skyte-app for barn, skriver Julie Kundih.

- Hvis de promoterer ansvarlig våpeneierskap, hvorfor har de da formet målene som mennesker, skriver Sofaslacker.

Andre husker NRAs lovnad om meningsfulle bidrag i kjølvannet av Sandy Hook skytingen, og kommenterer:

- NRAs meningsfulle bidrag til dags dato; ingen endring i våpenlovene og en voldelig app, skriver Rick Strandlof.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks