Hovedinnhold

Kvinne drept - mann forskanset seg med gisler

Norske Gorm (21): En skremmende opplevelse

OMRINGET: Store politistyrker omringet frisørsalongen der mannen hadde forskanset seg sammen med fire gisler. Foto: Gorm Håland
OMRINGET: Store politistyrker omringet frisørsalongen der mannen hadde forskanset seg sammen med fire gisler. Foto: Gorm Håland
(VG Nett) Etter å ha truet til seg sine to barn med en pistol skal mannen ha skutt og drept en kvinne i en bil før han forskanset seg i en frisørsalong sammen med fire gisler.

Denne saken handler om:

Gorm Håland (21) opplevde dramaet i byen Sioux Falls i Sør-Dakota på nært hold. Han kom til stedet da politiet var i ferd med å sperre av et stort område rundt salongen som ligger nær byens hovedgate.

- Det var en skremmende opplevelse. Det er ikke hyggelig å tenke på at slikt kan skje på åpen gate, midt på dagen, sier Håland til VG Nett.

Tok gisler

Dramaet startet ved 13-tiden tirsdag lokal tid. Ifølge politiet skal mannen ha kommet hjem til barnevakten og truet til seg sine to barn med en pistol.

Få minutter senere mener politiet at han skjøt og drepte en kvinne som satt i en bil på parkeringsplassen utenfor frisørsalongen. Deretter forskanset han seg i salongen sammen med fire gisler, skriver lokalavisen Keloland.

Håland forteller at store deler av sentrum ble sperret av, mens en spesialstyrke fra politiet omringet frisørsalongen. Et kjøpesenter og en skole ble stengt mens dramaet pågikk.

- Trafikken sto stille og en del tilskuere ble stående å se på. Mange var ganske opprørte fra før på grunn av 11. september-markeringen, så det ble ganske spesiell stemning, sier han.

Rundt 40 norske ungdommer studerer i byen, som også har et stort antall norskættede innbyggere.

Fant mannen død

Mannen løslot raskt de fire kvinnelige gislene. De fortalte da politiet at mannen var alene igjen inne i bygningen. Kort tid etter hørtes et skudd. Da politiet tok seg inn i salongen fant de mannen død.

Kvinnen som ble drept skal være en kollega av moren til mannens barn, men politiet vet ennå ikke om den drepte og den antatte gjerningsmannen kjente hverandre, og hva som var motivet for drapet.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks