Hovedinnhold

Krigsveteran gjenforent med kjæresten etter 70 år

<p/>
<p>GLEDELIG GJENSYN: Norwood Thomas fløy fra USA til Australia for å møte sin gamle flamme. Her er de i Adelaide onsdag.</p>

GLEDELIG GJENSYN: Norwood Thomas fløy fra USA til Australia for å møte sin gamle flamme. Her er de i Adelaide onsdag.

Foto: Air New Zealand, Ap
Gammel kjærlighet ruster aldri: Her er den amerikanske veteranen Norwood Thomas (93) endelig gjenforent med sin britiske kjæreste fra krigen, Joyce Morris (88).

Denne saken handler om:

– Dette er noe av det mest fantastiske som har hendt meg, sier Thomas til AP.

Morris var 17 år og Thomas 21 da de møttes for første gang i England i 1944. Noen måneder senere ble Thomas med på de alliertes invasjon i Normandie.

Les også: Var gift i 67 år - døde hånd i hånd

Fant hverandre på internett

De to skrev brev til hverandre, og Thomas spurte til og med Morris om hun kunne komme til USA og gifte seg med ham.

Men Morris misforstod brevet, og trodde han hadde forelsket seg i en annen. Hun stoppet derfor å sende brev til krigsveteranen, melder Sky News.

I årene som fulgte giftet begge seg på hver sin kant.

Men glemte Morris aldri sin gamle flamme, og i fjor fikk hun hjelp til å lete han opp på internett. De to tok opp kontakten på internett, blant annet på skype.

<p>PÅ HVER SIN KANT: Her snakker Norwood Thomas i USA med sin gamle kjæreste Joyce Morris i Australia på skype i november i fjor.<br/></p>

PÅ HVER SIN KANT: Her snakker Norwood Thomas i USA med sin gamle kjæreste Joyce Morris i Australia på skype i november i fjor.

Foto: Bill Tiernan, Ap

Etter at lokale medier fikk nyss om historien har flere donert penger for at de skulle treffes etter alle disse årene.

Les også: George (103) og Doreen (97) ble verdens eldste nygifte par

– En herlig følelse

Et newzealandsk flyselskap lovet til og med Thomas gratis flybillett på første klasse for å reise fra USA til Australia for å møte sin gamle flamme.

Og etter over 70 år ble paret omsider gjenforent i Adelaide i Australia onsdag. Morris møtte Thomas med en klem og et kyss.

– Det var en herlig følelse å endelig få møte kvinnen som jeg ikke har møtt på 70 år. Naturligvis har utseendet hennes forandret seg, men det har også mitt, sier han.

Turtelduene planlegger nå å feire valtinsdagen sammen.

– Det å finne noen i de senere årene av livet som elsker deg og som du elsker, det er ganske spesielt, er det ikke? sier Morris.

Kilde: VG/NTB

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks