Hovedinnhold

«Jeg må slutte å tekste, jeg kan dø i en bilulykke»

...sekunder senere smeller det

(VG Nett) Chance Bothe (22) var klinisk død tre ganger etter å ha kjørt av veien og krasjet mens han skrev SMS. Nå advarer han andre mot å tekste mens de kjører.

Denne saken handler om:

- Jeg er veldig heldig som ikke ble borte for alltid. Jeg har fortsatt noe å utrette i denne verden, sier Both til KHOU 11 News, fra sykesengen på den siste dagen av rehabiliteringsperioden på TIRR Memorial Hermann i Houston.

Den dramatiske ulykken skjedde for over et halvt år siden da Bothe var på vei hjem fra skolen til sitt hjem i Granado, i Texas i USA. Han skrev SMS med en venn mens han kjørte.

«Jeg må slutte å tekste fordi jeg kan dø i en bilulykke og hvordan vil du føle deg da...», skriver han.

Før det smalt rakk Bothes å skrive en siste SMS:

«Er der straks».

Har du tips eller innspill om dette temaet?  Tips VG Netts journalist her!

Brudd i hele kroppen

Deretter havnet 22-åringens bil utfor en bro og styrtet 10 meter ned i en kløft. Han ble reddet ut av bilen bare sekunder før det tok fyr.

- Jeg tok øynene fra veiene i et sekund eller to, og jeg fikk ikke bremset i det hele tatt. Motoren fløy opp og havnet i fanget mitt, sier Bothe til MyFox Houston.

Synet som møtte redningsmannskaper og pårørende på stedet, var brutalt.

- Det var som om noen hadde tatt flere liter med rød maling og kastet det overalt, sier Bobby Bothe, Chances far, til MyFox Houston.

Bothes fikk alvorlige og livstruende skader; traumatiske hjerneskader, en brukket nakke, en punktert lunge, flere brudd i beina, brudd på hodeskallen og ribbens- og brystbensbrudd. I tillegg fikk han omfattende skader i ansiktet, som har krevd mange kirurgiske operasjoner.

Artikkelen fortsetter under bildet...

KJEMPER SEG TILBAKE: Etter seks måneder med rehabilitering har Chance Bothe nå endelig kunne flytte hjem. Foto: KTRK/ABC/KameraOne
KJEMPER SEG TILBAKE: Etter seks måneder med rehabilitering har Chance Bothe nå endelig kunne flytte hjem. Foto: KTRK/ABC/KameraOne

- Vi mistet ham tre ganger

- Jeg sa: Ring begravelsesbyrået, han vil aldri overleve. Vi mistet ham tre ganger, men de (legene, journ.anm.) brakte ham tilbake, sier Chances far til KHOU 11 News.

Lege Jacob Joseph på rehabiliteringsavdelingen ved TIRR Memorial Hermann, der Bothe var innlagt, forteller at de får inn flere pasienter med hjerneskader som følge av teksting og kjøring.

- Dessverre tror jeg ikke vi kommer til å se en nedgang i nærmeste fremtid, sier Joseph.

Men Bothe var heldig og har gradvis, mot alle odds, kjempet seg tilbake til livet. Etter over seks måneder med rehabilitering, der Bothe blant annet har måttet lære å gå på nytt, anslår faren hans at 80 prosent av sønnen har returnert til livet.

Det er nok til at Bothe kan advare andre om farene ved å skrive SMS mens de kjører.

ADVARER: Chance Bothe vil bruke resten av livet på å advare andre mot å gjøre det han gjorde, sende SMS bak rattet. Foto: KTRK/ABC/KameraOne
ADVARER: Chance Bothe vil bruke resten av livet på å advare andre mot å gjøre det han gjorde, sende SMS bak rattet. Foto: KTRK/ABC/KameraOne

Vil spre budskapet resten av livet

- De trenger å forstå; ikke gjør det. Ikke gjør det! Det er ikke verdt å dø. Jeg var i min bestemors begravelse for ikke lenge siden, og det dukket stadig opp i tankene mine: Jeg er overrasket over at ikke jeg ligger i den kisten. Jeg var veldig nære å dø, sier Bothe.

Han lover at han vil spre budskapet om å ikke skrive SMS og kjøre samtidig, for resten av livet.

- Folk har fortalt meg at grunnen til at Gud ikke lot meg dra fra jorden er at det er noe spesielt jeg må gjøre. Og jeg tror det er å fortelle alle at man aldri må tekste mens man kjører, sier Bothe.

LES OGSÅ: Smarte mobiler fører til dumme ulykker


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks