Hovedinnhold

Dyrehage i Miami evakuert før Irmas ankomst

Det er ikke bare mennesker som beordres om å søke dekning for monsterorkanen Irma. I Miami Zoo sørger de for å sikre også gribber og flamingoer.

Denne saken handler om:

Bengalgribben Peanut ble sammen med en rekke andre dyr flyttet fra sine vanlige innhenginger til en betongbunker tidlig lørdag, i god tid før orkanen Irma rakk å nå land i Florida, melder Reuters.

Større dyr som løver, elefanter og aper har ikke blitt evakuert, ettersom sikkerheten rundt deres innhenginger ble skjerpet etter orkanen Andrew som herjet i USA i 1992. Mindre og mer sårbare dyr som rosa flamingoer og pelikaner er derimot brakt på et mer sikkert sted.

Evakueringsprosessen var raskt over, den tok bare 12 sekunder, ettersom bunkeren ligger like ved de vanlige innhengingene, melder nyhetsbyrået AP.

«Katrina»-general til VG: – Florida er mye bedre forberedt enn Texas var

Flyttingen har likevel ikke skjedd uten bekymring.

– Disse dyrene gjennomgår en enorm mengde stress når du flytter dem vekk fra et kjent område, og dette stresset kan være veldig farlig for dem, sier kommunikasjonsdirektør Rong Magill i Miami Zoo til Reuters.

Florida-guvernøren om orkanen «Irma»: – Kom dere ut kjapt!

Ifølge CNN har over 750 000 personer i fylket Miami-Dade så langt blitt strømløse på grunn av den kraftige vinden som Irma har med seg. Det er også observert flyvende kokosnøtter i fylket, og minst to anleggskraner har delvis kollapset, melder den amerikanske kringkasteren.  I alt skal rundt 3 millioner mennesker være gjort strømløse.

Natt til mandag norsk tid fortsetter Irma sin ferd gjennom Florida, og det er varslet livsfarlig stormflo langs den sørvestlige kysten av den amerikanske delstaten.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks