Hovedinnhold

Amerikansk våpenaktivist skutt av sin egen sønn (4)

<p>VÅPENAKTIVIST: Jamie Gilt (31) har vært en aktiv forkjemper for retten til å eie våpen i USA, og går på Facebook også til kraftig angrep på de som mener lovene må skjerpes. Tirsdag ble hun skutt av sønnen.</p>

VÅPENAKTIVIST: Jamie Gilt (31) har vært en aktiv forkjemper for retten til å eie våpen i USA, og går på Facebook også til kraftig angrep på de som mener lovene må skjerpes. Tirsdag ble hun skutt av sønnen.

Foto: Skjermdump Facebook
Få timer etter at Jamie Gilt skrøt på Facebook av at sønnen var klar for skytetrening, rettet gutten våpenet mot moren.

Denne saken handler om:

«Våpenfanatikeren» Jamie Gilt (31) fra Jacksonville i Florida satt bak rattet på vei gjennom Putnam County i Florida tirsdag, da sønnen klarte å få fatt i et grovkalibret våpen mens han satt i baksetet, skriver Washington Post.

USA: Kvinne gjemte ladet pistol i vagina

Offisielle tjenestemenn har fortalt The Florida Times-Union at fireåringen avfyrte våpenet gjennom seteryggen på førersiden og traff moren i ryggen.

Gilt ligger nå alvorlig skadet på University of Florida Health i Gainesville, etter at en politipatrulje så bilen og la merke til at Gilt signaliserte behov for hjelp fra førersetet. Tilstanden for Gilt skal være stabil, mens sønnen ikke ble skadet.

Avisforsiden hele verden snakker om: «Gud fikser ikke dette»

Gilt er en aktiv forkjemper for retten til å eie våpen i USA, og drifter også en Facebook-side for ansvarlig håndtering av våpen. Derfor har mange meningsmotstandere raskt oppdaget den bekmørke ironien i at Gilt ble skutt tilsynelatende som følge av nettopp dårlig våpenhåndtering, og en stund haglet det inn med mer eller mindre galgenhumoristiske innspill på siden hennes. Facebook-siden er senere blitt stengt.

Hun får også gjennomgå for en Facebook-post som ble lagt ut bare timer før det tragiske uhellet, hvor Gilt skrøt av at sønnen var «giret» før skytetrening, skriver Washington Post.

Husker du? Forlot juleselskap - kom tilbake og skapte blodbad

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks