Hovedinnhold

Ulovlig kappkjøring i 200 km gjennom Sverige

MALMÖ: Rundt hundre biler deltok mandag i en ulovlig kappkjøring på E4 mellom Stockholm og Malmö. Konkurransen arrangeres i Storbritannia.
Målet med kappkjøringen "Gumball 3000" er å kjøre rundt Östersjøen. Konkurransen startet i London torsdag, og følges av det britiske fjernsynsselskapet BBC.

17 svenske, tyske, nederlandske og britiske sjåfører er hittil tatt for å ha brutt fartsgrensen, sier vakthavende ved operasjonssentralen i Malmö. Noen av dem mistet førerkortet. Den som kjørte fortest nærmet seg Öresundbroen i 203 kilometer i timen. En annen av sjåførene, Michael Edwards Hammond, skrøt til den svenske fjernsynskanalen SVT at han ble tatt i Finland for å ha kjørt i 260 kilometer i timen.

-På fire dager har vi betalt 3.500 dollar i bot, opplyste sjåførene da politiet i Malmö tok imot rallysjåførene ved Öresundbroen.

-Det er forferdelig at gale playboyer skal få holde på med dette, sa Claes Tingvall, trafikksikkerhetsdirektør ved det svenske vegvesenet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks