Hovedinnhold

Ubåtmysteriet i Sverige:

Svenske Ove: Jeg er den mystiske ubåt-mannen

<p>IKKE SÅ MYSTISK, LIKEVEL: Pensjonisten og ørretfiskeren Ove sier han er den mystiske mannen som den svenske etterretningstjenesten har jaget siden lørdag.<br/></p>

IKKE SÅ MYSTISK, LIKEVEL: Pensjonisten og ørretfiskeren Ove sier han er den mystiske mannen som den svenske etterretningstjenesten har jaget siden lørdag.

Mannen som den svenske etterretningstjenesten søndag kveld jaktet står nå frem og sier han bare fisket ørret, ifølge svenske medier.

Denne saken handler om:

Søndag opplyste den svenske etterretningstjenesten at de lette etter en sortkledd mann som hadde blitt sett vassende i vannkanten i Stockholms skjærgård.

En privatperson tok bilder av mannen, som «fremstod mystisk».

Men mandag kveld står en Sandhamn-innbyggeren og pensjonisten Ove frem og sier at han er den sortkledde mannen på bryggen i skjærgården.

Og det var ikke noe mystisk ved ham, sier han selv:

– Jeg forsøkte bare å fiske ørret, men jeg fikk ikke noe fangst. Dessverre. Men det var pent vær, sier Ove, som ikke vil oppgi sitt etternavn, til TV4.

<p>SVENSK KLAPPJAKT: Et CB90-klasse hurtiggående fartøy gjennomførte søk ved Kullbaling, en liten øy i Stockholms skjærgård mandag.<br/></p>

SVENSK KLAPPJAKT: Et CB90-klasse hurtiggående fartøy gjennomførte søk ved Kullbaling, en liten øy i Stockholms skjærgård mandag.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Mannen sier han ble svært overrasket da han forstod at politiet hadde lett etter en sortkledd mann, som trolig er ham selv.

– Jeg visste ingenting om dette før i dag, sier Ove.

Det skal ha vært en sivil person som lørdag reagerte på at en mann kledd i svarte klær som oppholdt seg på et skjær mellom Sandön og det militære området Krosö.

Privatpersonen tok flere bilder av mannen, som også skal ha båret en ryggsekk. Bildene ble først delt på sosiale medier, men er nå fjernet.

Försvarsmakten ble informert om observasjonen, og tok informasjonen på alvor.

Både den svenske etterretningstjenesten (MUST) og sikkerhetspolitiet (Säpo) skal nå være på jakt etter mannen, og har gjennomført søk i området. Privatpersonen som meldte om hendelsen skal være avhørt av Säpo.

– Vi kan ikke si noe om dette, sier kommunikasjonsrådgiver i Försvarsmakten, Mattias Robertson til avisen. Heller ikke Säpo vil kommentere jakten på mannen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks