Hovedinnhold

Ubåtmysteriet i Danmark: Får DNA-svar onsdag

<p>SVAR ONSDAG: Politiet opplyser at de venter svar på DNA-analysen av liket funnet på øya Amager i morgen onsdag.</p>

SVAR ONSDAG: Politiet opplyser at de venter svar på DNA-analysen av liket funnet på øya Amager i morgen onsdag.

Foto: TT News Agency, Reuters
Politiet venter på DNA-prøver som er tatt av kvinnekroppen som ble funnet uten armer, ben og hode utenfor København.

Denne saken handler om:

Håpet er at prøvene kan gi svar på om det er den savnede journalisten Kim Wall som er funnet.

– Lengden på overkroppen gjør at det ikke er noe som taler imot at det kan være Kim Wall, men det vet vi ikke ennå, sier visepolitiinspektør Jens Møller Jensen tirsdag

– Det er snakk om en overkropp hvor hode, ben og armer mangler som følge av en bevisst avskjæring, sier han. 

Stor oversikt: 15 mystiske timer

Jobber med obduksjonen

Politiet opplyser at obduksjonen vil være ferdig tirsdag ettermiddag eller kveld, og at DNA-analysen vil være klar onsdag.

– DNA analysen skal sammenlignes med DNA-materiale vi har hentet fra Kim Walls omgivelser tidligere for å se om det er en match. Det vet vi først i morgen tidlig, sier Møller.

Her kan du se politiets pressekonferanse om likfunnet i går:

Politiet opplyser at de kommer til å fortsette med å dykke i området, og at dykkere fra forsvaret har gjennomsøkt fiskegarn i området tirsdag, men uten funn.

– Vi har også fått en fire-fem henvendelser som går ut på at det muligens kan være sett noen andre likdeler. Det har vi fulgt opp, og vi er nå i gang med å dykke et sted i nærheten av København for å se om det kan være snakk om en likdel. Vi har ennå ikke bekreftet funn, forteller Møller.

Peter Madsen siktet: Innrømmer å ha dumpet Wall på sjøen

Fikk tips om kroppsdel i vannet

Det var mandag ettermiddag at politiet i København mottok tips om funnet av et kvinnelig i vannkanten på den danske øya Amager utenfor København. Funnet ble gjort i nærheten av området hvor politiet intensivt har søkt etter den savnede svenske journalisten etter at hun forsvant 10. august.

I dette området fant de et kvinnelik i går:

<p>INTENSIVT SØKT: Politiet har siden Kim Wall forsvant for halvannen uke siden søkt etter den svenske journalisten i sjøen utenfor København. I går ble det funnet et kvinnelik på øya Amager i nærheten av området der politiet har konsentrert sitt søk.</p>

INTENSIVT SØKT: Politiet har siden Kim Wall forsvant for halvannen uke siden søkt etter den svenske journalisten i sjøen utenfor København. I går ble det funnet et kvinnelik på øya Amager i nærheten av området der politiet har konsentrert sitt søk.

Foto: Martin Sylvest, NTB scanpix

Peter Madsen innrømmet mandag å ha dumpet den svenske journalisten Wall på sjøen, og politiet har fortsatt det intensive søket etter Walls kropp.

Nytt bilde: Her blir «Rakett-Madsen» reddet fra ubåten

Dette har skjedd i saken

Torsdag for halvannen uke siden forsvant Wall etter en tur i Peter Madsens ubåt «Nautilus» utenfor København. Den svenske frilansjournalisten jobbet med en sak om den danske oppfinneren som hun planla å selge til det amerikanske magasinet Wired.

Fredag formiddag – et halvt døgn etter at Wall forsvant – ble Madsen reddet opp av sjøen etter at ubåten hans sank i nettopp Køgebukten i Øresund.

Politiet pågrep Madsen samme dag. De mener å ha funnet tekniske bevis for at han med vilje senket ubåten, angivelig for å skjule bevis. Oppfinneren, som nå sitter i politiets varetekt, ble først siktet for «å på ukjent måte» ha drept Wall. Senere ble siktelsen endret til uaktsomt drap under særlig skjerpende omstendigheter.

Få oversikt: Grafikker og kart i ubåt-mysteriet

Se denne videoen for mer bakgrunn om saken:

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks