Hovedinnhold

Aktor: Peter Madsen hadde draps- og torturfilmer

<p>DRAPSSIKTET: Peter Madsen og ubåten Nautilus fotografert den 7. juli 2017.</p>

DRAPSSIKTET: Peter Madsen og ubåten Nautilus fotografert den 7. juli 2017.

Foto: Flemming Thomsen
Under tirsdagens rettsmøte opplyser aktor at det er funnet voldelige, seksuelle filmklipp på datamaskinen til drapssiktede Peter Madsen. Klippene skal blant annet skal vise ekte drap på kvinner.

Denne saken handler om:

Drapet på den svenske journalisten Kim Wall er fortsatt et mysterium. På et rettsmøte i København tirsdag opplyser aktor Jakob Buch-Jepsen at obduksjonen av Wall ikke har gitt endelig svar på dødsårsaken.

Det ble funnet flere knivstikk i skrittet og brystet hennes, ifølge Buch-Jepsen.

Ifølge obduksjonsrapporten er disse skadene påført omtrent på dødstidspunktet, eller kort tid etter. Men rapporten kan altså ikke fastslå hvordan den svenske journalisten mistet livet.

<p>AKTOR: Jakob Buch-Jepsen.</p>

AKTOR: Jakob Buch-Jepsen.

Foto: Stine Tidsvilde, AP

Den danske oppfinneren Peter Madsen er siktet for å ha drept og partert Wall i august i år, men nekter straffskyld for anklagene.

Politiet mener drapet har skjedd da den svenske journalisten skulle skrive en reportasje om ubåten Nautilus. Politiet mener Madsen har drept Wall, og senere senket ubåten for å skjule spor etter drapet. 

Det ble under rettsmøtet besluttet at Madsen skal varetektsfengsles i fire nye uker.

Bli oppdatert med VG-spesial om mysteriet: De mystiske timene.

Fant filmer som viser vold og drap

Buch-Jepsen viser til at de fant DNA fra den avdøde Wall på Madsens hender, ansikt og nakke.

Videre gikk det fram at det er funnet voldelige, seksuelle filmklipp på datamaskinen hans, klipp som blant annet skal vise drap på kvinner. Madsen viser til at datamaskinen som er blitt tatt hånd om ikke er hans - og legger til at blant andre en praktikant har bodd i ubåten.

<p>DØD: Journalisten Kim Wall.</p>

DØD: Journalisten Kim Wall.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Han nekter straffskyld etter siktelsen: Han nekter for å ha begått et forsettlig drap, og han erkjenner bare delvis å ha skjendet Walls døde kropp da han kastet den på havet i det han mener er hel tilstand. Kroppen hennes ble funnet oppskåret.

Madsen var ikke fysisk tilstede i retten, og avga ingen forklaring tirsdag, fordi formålet med rettsmøtet var å få medhold i fortsatt fengsling.

Politiet: Dette er Madsens fire avslørende løgner

Saken fortsetter under videoen

Politiet: Ulogisk forklaring

Madsens forklaring på dødsfallet er at Wall fikk en 70 kilos luke i hodet, noe som førte til et åpent kraniebrudd og hennes død. Etter noen timers hvile- og tenkepause skal Madsen å kaste henne over bord.

Han har forklart at han bar henne opp og ut av luken. Madsen hevder at hun mister både skoene, strømpebuksene og trusen i løftet og i forbindelse med at han bandt sammen føttene hennes.

Dansk politi tror ikke på denne forklaringen, og har betegnet den som ulogisk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks