Hovedinnhold

Utro narkoselege drepte sin 50 år eldre ektemann

DØMT: Den tyske anestesilegen Lydia K. føres inn i retten av en rettsbetjent etter å ha gitt sin 50 år eldre ektemann en morfininjeksjon tilsvarende 20 ganger dødlig dose. Foto: Henning Kaiser /DPA
DØMT: Den tyske anestesilegen Lydia K. føres inn i retten av en rettsbetjent etter å ha gitt sin 50 år eldre ektemann en morfininjeksjon tilsvarende 20 ganger dødlig dose. Foto: Henning Kaiser /DPA
BERLIN (VG) Den eldre forretningsmannen reddet den prostituerte kvinnen fra et liv på gaten, giftet seg med henne og støttet henne gjennom et langt medisinstudium.

Denne saken handler om:

Da hun var ferdig utdannet som anestesilege, ga hun den 50 år eldre mannen en overdose morfin.

Nå er 36 år gamle Lydia H. dømt til livstid i fengsel i retten i tyske Aachen.

Den unge kvinnen valgte til slutt å legge alle kortene på bordet: I slutten av februar i fjor satte hun med vilje en overdose morfin på ektemannen, etter at hun hadde innledet et forhold til en yngre mann.

I den seks måneder lange rettssaken, som var over tidligere denne uken, stemplet påtalemakten 36-åringen som grisk og ondskapsfull:

Fordi ektemannen fant ut at Lydia var utro, truet han med å gjøre henne arveløs. Han sperret også tilgangen til bankkontiene sine.

- Ikke planlagt

Legens forsvarer hevdet i retten at hun ikke hadde planlagt å drepe mannen, men plantet sprøyten i beinet hans i vilt sinne etter å ha blitt kjeftet huden full.

- Min ektemanns død gjør meg usigelig vondt, sa hun i retten ifølge Aachener Zeitung.

Dommerne fant imidlertid ikke utsagnet mer verdifullt enn at de idømte henne livstidsstraff.

Historien om paret er som hentet fra et filmmanus. Den eldre forretningsmannen hentet den unge jenta ut av narkotikamiljøet, hvor hun tjente til livets opphold som prostituert.

Allerede som 13-åring stiftet hun bekjentskap med hasj, som 14-åring begynte hun med kokain. Hun ga opp skolen og havnet på gaten, skriver nyhetsmagasinet Der Spiegel.

Forretningsmannen var 70 da de møttes, hun knapt 20. Mannen fikk henne tilbake på skolebenken, hun fullførte gymnaset og kom seg etter hvert inn på legestudiet. I 2010 giftet paret seg.

Da hun var ferdig med utdannelsen som anestesilege, fikk hun seg jobb ved universitetsklinikken i Ulm. Her traff hun også en annen mann, som hun ville fortsette å leve med.

Pleietrengende

Mannen som hadde hjulpet henne gjennom studiene var nå hjemmeværende og pleietrengende, men ville ikke gi slipp på legehustruen.

Da mannen ble funnet livløs ble akutt hjertestans først fastslått som dødsårsak. Statsadvokatembetet ba imidlertid om både obduksjon og en kjemisk-toksikologisk rapport - for sikkerhets skyld.

Resultatet viste at mannen hadde morfinverdier tilsvarende 20 ganger dødelig dose i blodet.

- Jeg er rede til å ta min straff, sa Lydia da rettssaken ble avsluttet.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks