Hovedinnhold

Resultatløs jakt på svanespisende monster i Tyskland

Et mystisk rovdyr spiser svaneunger i en innsjø i nærheten av Karlsruhe i Tyskland. En omfattende leteaksjon etter vesenet har ikke gitt resultat.

Denne saken handler om:

Det ukjente skapningen har fått navnet «monsteret fra Horbachsee» av lokale medier, deriblant Stuttgarter Zeitung. Både svanefamilier og andre dyr skal ha blitt ofre for dets herjinger de siste månedene.

– Det ble funnet en del små gjørs, men definitivt ingen rovfisk, sa en kommuneansatt i Ettlingen etter at fiskere lørdag finkjemmet sjøen.

Det har vært foreslått at en stor malle eller en lignende fisk kunne være årsaken til at så mange svaneunger har forsvunnet. Europeisk malle er Europas største ferskvannsfisk. Store norske leksikon omtaler et individ fanget i elva Dnepr på 4,6 meter og en vekt på over 300 kilo.

Mer enn 500 skuelystne hadde møtt opp for å se en gruppe hobbyfiskere og profesjonelle lete i sjøen. Svanene fattet også interesse for opptrinnet, opplyser tyske medier.

– De profesjonelle fiskerne mener den store forekomsten av småfisk tyder på at det ikke er noen rovfisk i vannet, sier Ettlingens representant. En biolog som deltok i letingen, har en helt annen teori om hva som spiser svaneunger – nemlig ganske vanlige rever.

Lokale myndigheter har nå bestemt å tappe ned den kunstige innsjøen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks