Hovedinnhold

Disse er mistenkte etter masseovergrepene i Köln

<p>FANGET PÅ KAMERA: Disse fem mennene er blant de mistenkte etter overgrpene i Köln på nyttårsaften. Nå har politiet frigitt bildene som ble tatt av dem med ulike mobilkameraer.</p>

FANGET PÅ KAMERA: Disse fem mennene er blant de mistenkte etter overgrpene i Köln på nyttårsaften. Nå har politiet frigitt bildene som ble tatt av dem med ulike mobilkameraer.

Foto: Politiet
Politiet har frigitt bilder av fem menn som mistenkes for å ha begått en rekke overgrep mot kvinner på nyttårsaften.

Denne saken handler om:

Det rystet både Tyskland og resten av Europa da det ble kjent at hundrevis av kvinner sa de hadde blitt befølt, trakassert, ranet og utsatt for seksuelle overgep i Köln på nyttårsaften. Siden steg antall anmeldelser til over 1000.

Politiet gikk tidlig ut og sa at etterforskningen i hovedsak rettet seg mot en gruppe asylsøkere og innvandrere uten lovlig opphold i Tyskland.

I februar ble det kjent at to av de mistenkte er fra Syria, mens flesteparten kommer fra Algerie og Marokko.

Nå har politiet frigitt bilder av fem av de mistenkte. Det er alle menn som ifølge den tyske avisen Bild skal være fra Nord-Afrika.

Michelle (18) om nyttårsaften i Köln: – Mennene var fulle av sinne

Vitner tok bilder med mobilen

I en pressemelding skriver Köln-politiet at mobilbildene er tatt av vitner og fornærmede som var i området ved Kölnerdomen på nyttårsaften.

– Først måtte vi finne bilder som vi mente kunne være de aktuelle mistenkte, sier statsadvokat Ulrich Bremer sier til Bild.

Les også: Overfallene sjokkerer beryktet «problem-bydel» i Köln

De fem mennene er mistenkt for seksuelle overgrep, trakassering og tyverier.

Politiet i Köln håper nå at folk som kjenner mennene vil melde seg.

– Etterforskningen har hittil avdekket at de avbildede mennene har trakassert sine ofre seksuelt. Videre forsøkte de å stjele fra dem. Til tross for den foruroligende situasjonen klarte flere av vitnene og de fornærmede å ta bilder av de mistenkte, heter det i pressemeldingen.

Les også: Justisminister: Overgrepene i Köln virker planlagte

108 mistenkte

Ifølge lokalavisen Kölner Stadt-Anzeiger er antall anmeldelser på 1.110. Av de skal 471 dreie seg om seksuelle overgrep. Videre er antall mistenkte oppe i 108 personer, der det ifølge avisen er 13 som sitter i varetekt.

VG har tidligere omtalt at politiet stengte av området foran jernbaneinngangen og Kölnerdomen, i et forsøk på å få kontroll på menneskemengden som hadde samlet seg.

Les også: Politiet sperret av området – da eskalerte overgrepene

Men etter at området ble stengt av, eskalerte overgrepene. En rapport fra 10. januar viser at de fleste overgrepene skjedde etter klokken 23 på den siste kvelden i 2015, uten at politiet som var tilstede fikk med seg hva som foregikk.

Hendelsene i Köln har utløst en omfattende debatt om konsekvensene av Tysklands liberale asylpolitikk, da landet i fjor tok imot over én million asylsøkere.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks