Hovedinnhold

Tyske angrepskråker sprer frykt

HAMBURG: Som i en reality-versjon av Alfred Hitchcocks skrekkfilm "Fuglene" har store flokker med kråker begynt å angripe mennesker i den tyske storbyen Hamburg.
En av de verste episodene skjedde i helgen, da en flokk på rundt 20 kråker "stupbombet" turgåere i en av byens parker. En kvinne løp skrikende ut av parken mens flere kråker klorte seg fast i håret hennes samtidig som de hakket henne i ansiktet og på ørene.

Over et dusin angrep har skjedd i forskjellige bydeler. En talsmann for brannvesenet fortalte tirsdag om to kvinner som ble angrepet av kråker, tilsynelatende uten grunn.

-Angrepsplanen var den samme hver gang. Fuglene stupte ned og senket klørne sine inn i hodebunnen på ofrene. Der holdt de seg fast mens de bet dem i ansiktet og i nakken. Ingen ble alvorlig skadd, men det var en nervepirrende opplevelse for disse damene, for å si det mildt.

Ved hvert kråke-angrep er det blitt gjort forsøk på å fange de mannevonde fuglene, og ved hjelp av nett og stiger er de fleste av dem tatt hånd om og plassert hos dyrebeskyttelsen for observasjon.

Eksperter er forbløffet over de aggressive kråkene, og har så langt ingen gode forklaringer på fenomenet.

-Kråker er veldig intelligente dyr. Etter hvert som de blir "urbane" og vant til å leve i byen lærer de raskt at mennesker ikke kan skade dem, fordi vi er store og klumsete. Kråkene på sin side er kjappe og dyktige flygere, sier Wolfgang Poggendorf, leder for dyrebeskyttelsen i Hamburg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks