Hovedinnhold

Arbeidsledighet skaper store opptøyer i Tunisia

<p>SPERRER VEIEN: Unge tunisiske studenter har blokkert veien med brennende dekk i byen Ben Guerdane, for å vise solidaritet med demonstrantene i Kasserine.</p>

SPERRER VEIEN: Unge tunisiske studenter har blokkert veien med brennende dekk i byen Ben Guerdane, for å vise solidaritet med demonstrantene i Kasserine.

Foto: Fathi Nasri, Afp
Voldsomme sammenstøt mellom demonstranter og politifolk sprer seg fra by til by i Tunisia

Denne saken handler om:

De siste dagene har ungdommer i stadig flere byer demonstrert mot den økte arbeidsledigheten blant ungdom i Tunisia.

Demonstrasjonene begynte i Kasserine-regionen, som ligger nord i landet, etter at en mann fikk elektrisk støt og døde mens han demonstrerte fordi han ikke fikk en statlig jobb, skriver BBC.

Etter det skal de ha spredt til 11 forskjellige byer, blant annet hovedstaden Tunis, hvor flere hundre demonstrerte, og byen Guebeli, hvor en politistasjon ble satt fyr på. 

Les også: Slik gikk det med landene fra den arabiske våren

Døde da han skulle ut av bilen

En politimann mistet livet da han prøvde å gå ut av bilen sin under en demonstrasjon i byen Feriana i Kasserine-regionen, skriver AP. Som en følge av opptøyene, har myndighetene erklært portforbud i Kasserine.

Totalt 59 politimenn og 40 demonstranter skal være skadet i sammenstøtene.

Kommentar om Tunisia: Det siste lyspunktet

President Beji Vaid Essebsi sa onsdag at de vil gi mer enn 6000 jobber til innbyggerne i Kasserine, og lovte samtidig å undersøke anklager om korrupsjon, skriver BBC. 

<p>GATEKAMPER: Demonstranter barker sammen med politifolk i Kasserine torsdag 21. januar.<br/></p>

GATEKAMPER: Demonstranter barker sammen med politifolk i Kasserine torsdag 21. januar.

Foto: Mohamed Khalil, Afp

Mange arbeidsledige

Mer enn en tredjedel av unge tunisiere står uten jobb, ifølge OECD.

– Vi har ventet på at ting skal bli bedre i fem år og ingenting har skjedd, sier Yassine Kahlaoui, en 30 år gammel arbeidsledig mann, til AP, og legger til at de er leie av brutte løfter.

17. desember 2010 tok den 26 år gamle grønnsaksselgeren Mohamed Bouazizidi sitt eget liv i nabobyen til Kasserine, Sidi Bouzid. Det ble starten på den tunisiske revolusjonen.

Les familiens historie: Han startet revolusjonen i Tunisia

Demonstrasjonene og opptøyene som fulgte styrtet president Ben Ali og smittet senere over til Egypt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks