Hovedinnhold

Trump truer med å kutte hjelpen til Puerto Rico

<p>NOK NÅ: President Donald Trump og førstedame Melania Trump ankommer hovedstaden San Juan etter orkanen Maria. Nå truer Trump med å kutte hjelpen til Puerto Rico. </p>

NOK NÅ: President Donald Trump og førstedame Melania Trump ankommer hovedstaden San Juan etter orkanen Maria. Nå truer Trump med å kutte hjelpen til Puerto Rico. 

Foto: Ramon Espinosa, AP
USAs president vurderer å kutte hjelpearbeidet i orkanrammede Puerto Rico. – Elektrisiteten og infrastrukturen var en katastrofe før orkanene, skriver han på Twitter.

I en Twitter-melding torsdag skriver Trump at hjelpeinnsatsen ikke kan fortsette i det uendelige, og at det snart er på tide at hjelpearbeidere og militæret forlater den karibiske øya.

Bakgrunn: Orkanen Maria traff Puerto Rico 

– Elektrisiteten og infrastrukturen var en katastrofe før orkanene, skriver Trump videre.

Meldingene ble lagt ut før Kongressen skulle stemme om en bevilgning til nødhjelpsinnsatsen for California, Texas, Florida og Puerto Rico.

Les også: Trump får kritikk etter Puerto Rico-besøket 

Forslaget går ut på at det skal bevilges ytterligere 18,7 milliarder dollar til USAs fond for katastrofehjelp. Av dette skal 4,9 milliarder dollar være tilgjengelig som lån til lokale myndigheter, deriblant på Puerto Rico, slik at de kan tilby befolkningen grunnleggende tjenester i kjølvannet av orkanene Harvey, Irma og Maria.

Klimaministeren om Trumps klimapolitikk: – Nesten surrealistisk 

Puerto Rico er amerikansk territorium, og de 3,4 millioner innbyggerne er amerikanske statsborgere.

Myndighetene på øya har klaget over nødhjelpsinnsatsen fra føderale myndigheter, noe som har fått Trump til å refse øya for manglende takknemlighet.

Mandag offentliggjorde Puerto Ricos guvernør, Ricky Rosselló, et brev til Trump på Twitter der han ber om ytterligere 4,6 milliarder dollar i hjelp. Han skriver at øya er takknemlig for det den har fått så langt, men understreker at den fortsatt trenger mer.

Fått med deg krangelen mellom Trump og San Juans ordfører? 
Da Trump gikk til angrep, svarte ordføreren slik

(©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks