Hovedinnhold

Trump hyller Putin: Jeg har alltid visst han var veldig smart

<p>KLARE: Vladimir Putin venter på at Donald Trump skal innta Det hvite hus.</p>

KLARE: Vladimir Putin venter på at Donald Trump skal innta Det hvite hus.

Foto: Natalia KOLESNIKOVA, afp/ntb scanpix
Donald Trump mener det er et klokt trekk av Vladimir Putin å ikke gjengjelde de amerikanske sanksjonene.

– Smart trekk av Vladimir Putin å holde an. Jeg har alltid visst han var veldig smart!, skriver Donald Trump på Twitter fredag kveld.

Meldingen viser til den russiske presidentens avgjørelse om å ikke utvise amerikanske diplomater som svar på at amerikanerne utviste 35 russiske diplomater torsdag.

Etter at den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov anbefalte Putin å gjengjelde represaliene, uttalte Putin at han vil ikke vil «synke ned på et uansvarlig diplomatisk nivå».

Les også: Dette er russerne som får represalier

Vil bygge opp forholdet

– Vi vil ta steg fremover for å hjelpe til med å bygge opp det russisk-amerikanske samarbeidet basert på politikken som Trump-administrasjonen vil føre, uttalte Putin fredag.

Han svarte samtidig med å invitere alle barn av amerikanske diplomater i Russland til nyttårsfeiring i Kreml.

Trump har uttalt at han ikke tror Russland forsøkte å påvirke valget i USA. På fredag sa han at «det er på tide for landet vårt å komme seg videre».

Les også: Dette er luksuseiendommene russerne skal ha spionert fra

Tidligere har han gått inn for oppheve sanksjonene mot Russland, som han har omtalt som «ubrukelige».

De 35 diplomatene som ble utvist er mistenkt for å ha drevet spionasje, og utvisningene er første ledd i sanksjonene som kommer etter at Obama i går gikk ut med en offisiell uttalelse som beskylder Russland for å drive fiendtlig cyber-aktivitet mot USA.

Les også: Slik skal de ha forsøkt å påvirke valget med hacking

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks