Hovedinnhold

Treåring knivstukket og drept på lekeplass i Finland

<p>TENNER LYS: Flere har satt ned lys ved lekeplassen der en treåring ble knivstukket av faren sin mandag morgen.</p>

TENNER LYS: Flere har satt ned lys ved lekeplassen der en treåring ble knivstukket av faren sin mandag morgen.

Foto: Jussi Nukari, Lehtikuva, AFP, NTB scanpix
Mandag morgen ble en tre år gammel gutt knivstukket til døde av faren sin i Finland.

Tips oss

I en pressemelding skriver finsk politi ifølge YLE at de like før klokken åtte mandag morgen fikk melding om at det skulle ha skjedd en voldshandling på en lekeplass.

Hendelsen skjedde i Borgå i Östra Nyland, sør i Finland.  

Guttens far ble pågrepet på stedet, mistenkt for å ha knivstukket sin tre år gamle sønn til døde. 

Han skal noen minutter før drapet ha tatt med seg treåringen til en lekeplass i nærheten og begynt å mishandle ham. Ifølge flere medier skal faren ikke ha hatt tillatelse til å ta med seg barnet. 

Moren til barnet skal ha søkt om besøksforbud

Den pågrepne mannen skal ifølge finsk politi være en fransk statsborger i 40-årsalderen. Han skal ha kommet til Finland i 2011, skriver den finske avisen Helsingin Sanomat. Politiet jobber nå med å finne motivet for gjerningen, samt andre forhold i saken, og vil avhøre den mistenkte mannen tirsdag.  

Omstendighetene rundt drapet er fortsatt uklare, og farens samværsrelasjon til barnet er foreløpig ikke kjent, men ifølge den finske TV-kanalen MTV skal den tre år gamle guttens mor ha søkt om besøksforbud i  august i år, og saken ventet på å komme opp i retten. 

Mannen skal ikke ha hatt noen permanent adresse i Finland.

Ifølge Helsingin Sanomat skal mannen i 40-årene tidligere være dømt for mishandling av en mindreårig. Mishandlingen skal ha funnet sted for et par år siden, og ugjerningen skal være utført mot en person som den gang var 15 år gammel. 

Mannen skal ha i retten ha tilstått å ha slått barnet med et belte flere ganger. 

Artikkelen fortsetter under bildet

<p>BARN BLE VITNER: Området rundt lekeplassen der en tre år gammel gutt ble drept av sin far mandag morgen huser tre skoler. Flere elever ble vitne til hendelsen. Her tenner to elever fra en av skolene lys foran gjerdet til lekeplassen der treåringen mistet livet. </p>

BARN BLE VITNER: Området rundt lekeplassen der en tre år gammel gutt ble drept av sin far mandag morgen huser tre skoler. Flere elever ble vitne til hendelsen. Her tenner to elever fra en av skolene lys foran gjerdet til lekeplassen der treåringen mistet livet. 

Foto: Jussi Nukari, AFP

Skolebarn ble vitner til hendelsen

Politiet skal raskt ha vært på stedet, og ifølge YLE måtte politiet bruke makt for å få kontroll på gjerningsmannen. 

Gutten ble brakt til sykehus, men døde kort tid etterpå. Politiet gikk mandag i gang med avhør av flere vitner som skal ha sett hendelsen, og etterforsker saken som drasp. 

Flere av vitnene til hendelsenb skal være skoleelever fra en skolene som ligger i umiddelbar nærhet til parken. Kommunen tilbyr nå krisehjelp til elevene. 

– Den tragiske knivstikkingen av et lite barn her i Borgå vekker både sorg, sinne og fortvilelse. De nærliggende skolene var ikke direkte berørt, men elevene så utrykningskjøretøy, helikopteret og forsamlingen, skriver biskopen i Borgå, Björn Vikström, på sin Facebook-side

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks