Hovedinnhold

Tre menn siktet for journalistdrap på Malta

<p>I RETTEN: Her er en av de drapssiktede mennene på vei inn i retten i Maltas hovedstad Valletta tirsdag.</p>

I RETTEN: Her er en av de drapssiktede mennene på vei inn i retten i Maltas hovedstad Valletta tirsdag.

Foto: Matthew Mirabelli, AFP
Tre menn er siktet for drapet på den maltesiske journalisten og bloggeren Daphne Caruana Galizia (53).

Galizia ble drept av en kraftig sprengladning som var skjult i leiebilen hun kjørte, nær hjemmet sitt i Bidjina i midten av oktober. 

Hun skrev for aviser som The Sunday Times og The Malta Independent. Hun hadde også sin egen meget populære blogg, Running Commentary – Daphne Caruana Galizia's Notebook, med flere lesere enn alle Maltas aviser til sammen, der hun avdekket korrupsjon og gikk hardt ut mot politikere og næringslivstopper.

Bakgrunn: Kjent journalist drept av bilbombe

De tre mennene som er siktet for drapet erklærte seg ikke skyldig i et rettsmøte tirsdag. I tillegg til selve drapshandlingen er mennene, som alle er i 50-årene, siktet for besittelse av eksplosiver, for å ha konstruert bomben og for å ha deltatt i organisert kriminell virksomhet.

<p>EKSPLOSJON: Kriminalteknikere undersøker stedet rundt restene av bilen som eksploderte utenfor Valletta på Malta.</p>

EKSPLOSJON: Kriminalteknikere undersøker stedet rundt restene av bilen som eksploderte utenfor Valletta på Malta.

Foto:, Reuters

Tidligere i år avslørte Galizia at kona til statsminister Joseph Muscat, Michelle Muscat, hadde etablert et stråselskap og gjemt unna penger i skatteparadiset Panama.

EU-parlamentet reagerte sterkt på drapet og krevde grundig etterforskning. EU-parlamentarikerne besluttet også å ære den drepte journalisten ved å oppkalle presserommet sitt etter henne.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks