Hovedinnhold

Torpedodømt funnet drept

MALMÖ/OSLO (VG) Davor Smailagic (27) var kjent som torpedo i Oslo. Nå er han funnet drept i Sverige.
Av PELLE TAGESSON og ROLF J. WIDERØE
Den opprinnelig jugoslaviske mannen har bodd fem år i Oslo, og antas å ha tilhørt den jugoslaviske mafiaen. I mars i fjor flyttet han formelt til Sverige. Der ble han funnet drept torsdag kveld, ved Genarp utenfor Malmö.

- Han har skader som tyder på at han er drept, sier Lars Förstell ved Malmø-politiet. En politipatrulje fant den døde kroppen i skogen, like inntil en vei. Da var liket dypfryst etter å ha ligget ute i et par døgn. Politiet har derfor ikke fått gjennomført noen obduksjon så langt. Men karakteristiske tatoveringer gjorde at de kunne identifisere mannen som 27 år gamle Davor Smailagic.

Pårørende

Han skal fortsatt ha pårørende boende i Oslo. Ifølge det svenske politiet har Smailagic beveget seg i kriminelle kretser med tilknytning til ulovlige spilleklubber.

- Han er mistenkt for en håndfull lovbrudd her. Det handler om inndrivning og trusler, sier Förstell. Han er også godt kjent av det norske politiet, og skal ha tilhørt den norsk-jugoslaviske mafiaen, som torpedo.

Så sent som i februar 2000 ble Davor Smailagic dømt til 120 dagers fengsel i Oslo tingrett - tidligere Oslo byrett - for blant annet trusler. I skjerpende retning heter det i dommen at truslene har skjedd i sammenheng med «torpedovirksomhet». Etter det VG får opplyst, ble han utvist fra Norge 29. november i fjor.

Han ble sist sett i live nyttårsaften. Da hadde han selskap av to ukjente menn på vei fra sitt bosted inn mot Malmö sentrum. Hvordan han har havnet i skogen ved Genarp, er uklart.

- Men han må åpenbart ha blitt kjørt dit, konstaterer Förstell. Smailagics egen svarte BMW er forsvunnet.

Det svenske politiet utelukker ikke at det er en sammenheng mellom drapet på Smailagic og en annen 23 år gammel jugoslavisk mann som ble funnet skutt og drept i Malmö i begynnelsen av november.

- Vi vet at de beveget seg i samme kretser, sier politiet. De har ingen mistenkte i saken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks