Hovedinnhold

Tok livet etter mobbing på Facebook

LONDON (VG) Holly Grogan (15) fikk gjennomgå så mye på Facebook at hun til slutt ikke orket mer.

Nå tar foreldrene et offentlig oppgjør med ungdommers mobbing på nettet.

Anita og Steve Grogan har sendt ut en pressemelding om datterens tragiske bortgang - for å sette fokus på hvor skadelig det kan være å skrive nedsettende om andre på ulike nettsider.

Sønderknust

Ekteparet fra Longlevens i Gloucester-området sier at de er sønderknust over å ha mistet datteren.

- Holly slet med å håndtere det store presset hun ble utsatt for gjennom sosiale medier, uttaler foreldrene.

- Vi er overbevist om at alle ansvarlige foreldre vil støtte opp om hvor viktig det er å hjelpe barna til å utvikle selvtillit, sier de.

Holly Grogan var elev ved en katolsk privatskole i Gloucestershire. Hun slet med å finne seg til rette i ungdomsmiljøet. Ifølge familien hadde plagingen via internett skjedd over mange måneder, muligens over år.

- Holly var snill og hadde verdens største smil. Hun gjorde det alltid godt på skolen, men de andre jentene pleide å plage henne. De slo seg sammen, og kalte henne stygge ting, sier familien, og legger til at internett-mobbingen var særlig ille.

- De pleide å skrive ting på Facebook-veggen, der de ga henne kallenavn. De har nok slettet dem nå.

Flere grupper

En av Hollys venner sier til Daily Mail at det var flere grupper av jenter som plaget tenåringen.

- Jeg hørte at jentene som mobbet henne på den gamle skolen ba de nye klassekameratene om å fortsette med det, så plagingen bare fortsatte og fortsatte, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks