Hovedinnhold

Tidenes første homsebryllup i Latin-Amerika

HISTORISK PAR: Jose Maria Di Bello (t.v.) og Alex Freyre gir hverandre et kyss under bryllupet i Argentina. Foto: Reuters
HISTORISK PAR: Jose Maria Di Bello (t.v.) og Alex Freyre gir hverandre et kyss under bryllupet i Argentina. Foto: Reuters
For første gang har to personer av samme kjønn giftet seg i et latinamerikansk land.


Bryllupet ble holdt mandag lengst sør i Argentina, i delstaten Tierra del Fuego - Ildlandet.

- Vi er voldsomt oppglødd og glade for hva dette betyr for alle homser og lesbiske i Argentina, sa José Maria Di Bello (41), etter at han og kjæresten Alex Freyre var (39) var erklært for rette ektefolk i delstatshovedstaden Ushuaia.

- Viktig framskritt

Argentinas grunnlov sier ikke noe om hvorvidt personer av samme kjønn kan gifte seg. Dermed er det opp til lokale og regionale myndigheter å ta stilling til spørsmålet.

Guvernøren i Tierra del Fuego, Fabiana Rios, sier i en uttalelse at ekteskap mellom homofile er et viktig framskritt i arbeidet med å fremme menneskerettigheter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks