Hovedinnhold

Sigurd (72) pågrepet for bridgespilling: – Plutselig stormet politiet lokalet

– De lot oss spille ferdig

De bridgespillende pensjonistene ante fred og ingen fare da lokalet plutselig ble stormet av thailandsk politi, soldater og presse. Men spille ferdig spillet, fikk de lov til.

Denne saken handler om:

Gruppen med eldre bridgespillere hadde samlet seg som vanlig i Jomtien, like sør for Pattaya, da de onsdag fikk uventet besøk av politiet.

Like før klokken 15.00 stormet 15 politimenn, fulgt av militæret, inn i lokalet hvor den internasjonale bridgeklubben Jomtien & Pattaya Bridge Club samles tre ganger i uken.

Totalt fem nordmenn var blant de 32 personene som ble pågrepet av thailandsk politi. Den 72 år gamle pensjonisten Sigurd Emil Zahl var blant dem.

– Vi satt bare og spilte som vi vanligvis gjør når politiet plutselig stormet lokalet med presse hakk i hæl. De arresterte alle som var der, men hadde ikke politibiler. Så de rekvirerte taxibiler som kjørte alle tilbake til stasjonen. Og der satt vi i nærmere ti timer, forteller han på telefon fra Thailand.

Les også: Her reddes norske Arild fra gjørmehull i Thailand


<p>FORTELLER HVA SOM SKJEDDE: Sigurd Emil Zahl var blant nordmennene som ble pågrepet av thailandsk politi etter en Bridge-runde onsdag. Etter at politiet lot de spille runden ferdig, sto også Zahl og britiske Jeremy Watson som vinnere av runden.</p>

FORTELLER HVA SOM SKJEDDE: Sigurd Emil Zahl var blant nordmennene som ble pågrepet av thailandsk politi etter en Bridge-runde onsdag. Etter at politiet lot de spille runden ferdig, sto også Zahl og britiske Jeremy Watson som vinnere av runden.

Foto: Privat

Lot dem spille ferdig

Selv om både politiet og militæret var involvert, kan Zahl fortelle at de fleste tok det hele med ro.

– For å være helt ærlig brydde jeg meg ikke, og det så det ikke ut til at politiet egentlig gjorde heller. De lot oss spille ferdig spillet, og det tok jo en god time, ler Zahl.

Så du denne? Politiet i Australia etterlyser Facebook-strekmannen Bill

Blant de pågrepne var de fem nordmennene, to svensker, én dansk, tolv briter, to australiere, én tysker, én kanadier samt én fra New Zealand, og to med henholdsvis nederlandsk og irsk statsborgerskap.

De ble anklaget for å ha brutt en lov fra 1935, som sier at ingen spillere for lov til å være i besittelse av mer enn 120 spillekort.

Politiet fant ingen penger som bevis på at gambling, som er ulovlig i Thailand, fant sted, men sterk mistanke og bruk av ulovlige kort førte likevel til pågripelsene.

– Styreleder i bridgeklubben argumenterer for at de ikke gamblet (om penger), sa politisjef Pol Col Sukthat til pressen.

Saken ble torsdag bredt omtalt i thailandske aviser, men også av store mediehus som BBC, Sky News og Daily Mail.

Les også: Mener 19-åring ville sende kengurubombe mot politiet

– Sport, ikke gambling

Alle de pågrepne ble sluppet klokken tre på natten mot en kausjon på 5000 baht, nærmere 1200 norske kroner. De måtte imidlertid møte på stasjonen torsdag morgen, for da skulle saken gå for retten. Så langt gikk det imidlertid ikke, ifølge nordmannen.

<p>TIDSFORDRIV: Både politi og militærsoldater ventet pent på at de 32 personene, som hovedsakelig var pensjonister, fikk spille ferdig Bridge-runden før de ble pågrepet.<br/></p>

TIDSFORDRIV: Både politi og militærsoldater ventet pent på at de 32 personene, som hovedsakelig var pensjonister, fikk spille ferdig Bridge-runden før de ble pågrepet.

Foto: Sigurd Emil Zahl

– Da vi kom dit møtte vi en av bridgespillerne fra Bangkok, en thailandsk dame som tydeligvis hadde forbindelser ganske høyt innenfor politiet. Hun forklarte at dette var en sport, og ikke gambling – og jammen hadde hun ikke god kontakt med innenriksministeren også. Når han ringte og snakket med politisjefen frafalt alle anklager, og vi ble sluppet med en gang.

Husker du? Stoppet biltyv i trusen: – Jeg er ikke gal eller spesielt tøff

Sjefen for Jomtien & Pattaya Bridge Club, britiske Jeremy Watson (73), slapp imidlertid ikke like billig unna som de andre.

– Thailenderne er veldig opptatt av det å «ikke miste ansikt», så da må det få følger for noen. Det bør imidlertid gå greit. Det er ikke store saken, flirer Zahl.

Watson forteller imidlertid til Sydney Morning Herald fredag at anklagene mot ham også er frafalt.

– De har endelig skjønt at de har blitt feilinformert om hva det er vi gjør, sier han.

Han opplyser videre at klubben kan fortsette etter de har søkt om en annen tillatelse.

Fredagens møte i bridgeklubben er imidlertid avlyst, men Zahl regner med at det ikke tar lang tid før de igjen kan sette seg ned ved Bridgebordet.

Flere utrolig historier finner du her!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks