Hovedinnhold

Norske studenter søker tilflukt i leiligheten i Bangkok

** Kan bli skutt om de går ut
** Den lokale dagligvarebutikken bombet
** Døde mennesker ligger i gatene

I BANGKOK: Lars Taraldsen (27) fra Risør bor med sin norske samboer i Bangkok. Røyken i bakgrunnen kommer fra de mange brannene i byen. Foto: Anniken Renslo Sandvik
I BANGKOK: Lars Taraldsen (27) fra Risør bor med sin norske samboer i Bangkok. Røyken i bakgrunnen kommer fra de mange brannene i byen. Foto: Anniken Renslo Sandvik
(VG Nett) Med portforbudet i Bangkok risikerer student Lars Taraldsen (27) og samboeren to års fengsel hvis de beveger seg utendørs.

Denne saken handler om:

Brølet fra rushtrafikken i en av de mest trafikkerte gatene i Bangkok er onsdag kveld byttet ut med lyden av gresshopper, fugler og insekter utenfor leiligheten til student Lars Taraldsen (27) fra Risør.

Innbyggerne i Bangkok og i 23 andre provinser har fått portforbud fram til 06.00 torsdag morgen lokal tid (01.00 norsk tid)

Trolig er det mest rødskjorter og hærfolk som er ute i gatene et stykke unna leiligheten.

- Vi risikerer to års fengsel dersom vi går ut i gatene, forteller 27-åringen til VG Nett.

Innbyggerne i den thailandske hovedstaden risikerer også å bli skutt av snikskyttere som er plassert i gatene. En talsmann for politiet har sagt at de har ordre om å skyte mot alle som egger til uro, skriver NTB.

- Dersom vi hører lyder utenfor nå er det garantert noe skummelt som foregår, sier Taraldsen.

Følger med på Twitter

I leiligheten sin bruker Taraldsen og hans norske samboer tiden på å følge med på situasjonen på TV og via Twitter.

- Folk oppdaterer så godt som fra sekund til sekund. Det har kommet inn meldinger om skutte folk i nabolaget, og at dagligvarebutikken vår har blitt sprengt av en slags bombe, sier Taraldsen.

Det har også kommet signaler om at myndighetene skal kutte strømmen, men foreløpig har de både strøm og Internett.

OPPLEVER DU OPPTØYENE I THAILAND?TIPS VG NETT HER!

Les også:- Seh Daengs soldater har gått amok

Hamstret inn mat

Situasjonen har vært spent lenge, men da soldater tirsdag rullet inn med stridsvogner mot rødskjortenes leir i Bangkok, skjønte Taraldsen at det kom til å bli mer bråk.

- Vi hadde tidligere på dagen kunnet se røyken fra de forskjellige stedene som var hardest rammet. Men nå hørte vi skudd og eksplosjonslignende lyder rett på utsiden av leiligheten vår. Vi bestemte oss for å handle inn mat i tilfelle totalt kaos, sier han.

Hva skjer i Thailand? Ekspert svarer torsdag klokken 14.Send inn dine spørsmål her!

Soldatene trengte seg onsdag inn i rødskjortenes leir. Like etterpå lot to rødskjorteledere seg arrestere, og varslet at de ville overgi seg. I løpet av noen timer kom rapportene om at Bangkok sto i brann.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PORTFORBUD: Lars Taraldsen må holde seg innendørs. Foto: Anniken Renslo Sandvik
PORTFORBUD: Lars Taraldsen må holde seg innendørs. Foto: Anniken Renslo Sandvik

Samboerparet har bestemt seg for å rømme ut av byen i noen dager hvis det åpner seg en mulighet for det i løpet av torsdag.

Les også:Asias nest største kjøpesenter i flammer

Stoler ikke på statsministeren

På Thailandsk TV sier statsminister Abhisit Vejjajiva at innbyggerne i Bangkok kan føle seg trygge, og at regjeringen snart vil ha gjenopprettet ro og orden.

Nordmennene stoler ikke på ham.

- Jeg må innrømme at jeg ikke føler meg trygg med ham som kaptein i denne skuta her, sier Taraldsen.

Døde mennesker i gatene

Vitner forteller til nyhetsbyrået AP at døde mennesker ligger i gatene i den thailandske hovedstaden.

Seks mennesker ligger ifølge nyhetsbyrået ved tempelet Wat Pathum Vanaram, ikke langt fra der de største protestene har funnet sted.

Til sammen har minst 12 mennesker blitt drept i kampene onsdag.
(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKUTT: Minst 12 mennesker er drept i onsdagens kamper i Bangkok. Denne personen ble skadet etter å ha blitt skutt av en soldat. Foto: Reuters
SKUTT: Minst 12 mennesker er drept i onsdagens kamper i Bangkok. Denne personen ble skadet etter å ha blitt skutt av en soldat. Foto: Reuters


Mange branner

Asias nest største kjøpesenter, Central World, sto onsdag ettermiddag i full fyr i Bangkok sentrum. Ifølge øyenvitner skal senteret være fullstendig ødelagt, og brannvesenet skal ha latt være å rykke ut i frykt for å bli angrepet, meldte nyhetsbyrået AP.

- Jeg kan se det er innhyllet i røyk og flammene gløder, fortalte VGs journalist i byen, Jon Magnus.

Alt om opprøret i Bangkok

UD: - Ikke reis

UD fastholder sitt reiseråd til Thailand fra 23. april, og fraråder nordmenn å reise til Bangkok såfremt det ikke er tvingende nødvendig.

Rådet gjelder derimot foreløpig ikke for transfer-landinger på Bangkoks internasjonale flyplass - åstedet for de forrige voldsomme tumultene mellom regjeringsstyrkene og demonstranter i Smilets Land.

I BRANN: En statue av Buddha står igjen utenfor et kjøpesenter som ble påtent onsdag. Foto: Reuters
I BRANN: En statue av Buddha står igjen utenfor et kjøpesenter som ble påtent onsdag. Foto: Reuters

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks