Hovedinnhold

Krokodiller truer flodrammet Bangkok

LITT AV EN FANGST: Denne mannen fanget søndag 23. oktober en av de over 300 krokodillene som er på rømmen nord for Bangkok. Rømte reptiler utgjør nå enda en trussel for den flodrammede hovedstaden i Thailand. Foto: SCANPIX
LITT AV EN FANGST: Denne mannen fanget søndag 23. oktober en av de over 300 krokodillene som er på rømmen nord for Bangkok. Rømte reptiler utgjør nå enda en trussel for den flodrammede hovedstaden i Thailand. Foto: SCANPIX
(VG Nett) Over 300 krokodiller er på rømmen i Bangkok. Nå truer de innbyggerene og myndighetene utlover belønning.

Denne saken handler om:

Myndighetene i Thailand har sendt ut varsel om at over 300 krokodiller fra både lovlige og ulovlige krokodillefarmer er i vannet nord for Bangkok, melder TV2.

De store oversvømmelsene gir gode jaktforhold for reptilene på rømmen.

Den største av krokodillene skal være opp til syv meter lang og svært farlig.

Les også: Flommen stenger flyplass i Bangkok

Død eller levende

Thailands helseminister, Vitthaya Buranasiri, lover nå en dusør på 1.000 baht, vel 180 norske kroner, for hver krokodille som blir fanget - død eller levende.

Tirsdag ettermiddag skal over 45 krokodiller være drept og minst ti fanget levende, skriver TV2.

Store områder nord for Bangkok, inkludert noen forsteder i den nordlige delen av byen, ligger allerede under flere meter vann etter det verste monsunregnet på mange tiår.

Les også: Nordmann i Thailand: - Tilstanden begynner å bli kritisk

Millioner er rammet

366 mennesker har omkommet, og livene til millioner av mennesker er forstyrret etter at boliger og arbeidsplasser er lagt under vann.

Thailandske myndigheter opplyste søndag at flommen har rammet 57 av Thailands 77 provinser i nord, nordøst og i den sentrale regionen - enkelte steder med tre meter dypt vann.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks