Hovedinnhold

Filmskaper: - Nordmenn har roller i thailandsk sexindustri

Kjøper jenter på norsk bar

De thailandske kvinnene i den norskdrevne baren Blue Lagoon i Pattaya kan kjøpes fri for å ha sex med gjestene.

Denne saken handler om:

For en pris på mellom 60 og 120 norske kroner kan kvinnene som jobber i baren kjøpes fri fra jobben som «barjenter» og «dansejenter».

Ordningen innebærer at kvinnene så drar et annet sted om de blir enige med bargjestene om salg av sex.

Ansvarlig for driften av baren Blue Lagoon er nordmannen Roar Sørensen. Baren er et populært treffsted for nordmenn i Pattaya.

Les også:Nordmann narko-arrestert i Pattaya

- Norsk hallik

I filmen «Pattaya for mine føtter», som vises på TV2 i kveld, konfronteres Sørensen med påstander om at han opptrer som en hallik for kvinnene ansatt i baren.

DRIVER BAR: Roar Sørensen driver baren Blue Lagoon. Foto: NOVEMBERFILM
DRIVER BAR: Roar Sørensen driver baren Blue Lagoon. Foto: NOVEMBERFILM

- Vi stiller kritiske spørsmål ved koblingene deler av det norske miljøet har til ordningen med å kjøpe fri jenter i disse barene. Om denne rollen rammes juridisk av hallikparagrafen får norske og thailandske myndigheter vurdere, sier journalist og filmskaper Kjetil Johnsen i Novemberfilm til VG.

Prostitusjon er forbudt i Thailand. Fra i fjor ble kjøp av sex forbudt i Norge, en lov som i teorien også skal gjelde for nordmenn i utlandet. Etter lovendringen sto Sørensen selv fram i den norske avisen Pattaya Tidende og sa han fryktet halliktiltale ved en retur til Norge.

- Kan misforstås

Overfor VG avviser Sørensen at han har noen rolle innenfor prostitusjon i Pattaya.

- Jeg kan se at det er mulig å misforstå ordningen med at jentene kjøpes fri, men jeg driver ikke med prostitusjon og er ingen hallik, sier Sørensen.

Thailand: Pattayas lyse sider

For at kvinnene som jobber i baren skal kunne gå tidlig må det betales en såkalt «bar fine» forklarer han.

- Dette er helt vanlig her nede, og det skal erstatte tapt arbeidsinnsats. Det er en ordning som jentene selv ønsker, og som kommer i stedet for at de trekkes i lønn, sier Sørensen.

- Om jentene og gjestene går på kino, eller går og har sex, legger ikke jeg meg borti, fortsetter han.

Sørensen sier det ville vært umulig å få arbeidskraft til baren om ikke han hadde åpnet for at kvinnene kunne kjøpes fri for kvelden. Han vedgår også at kvinnene drar kunder til baren.

Forbudt ordning

- Men jeg tjener ingenting på at det betales «bar fine» for jentene, for jeg må jo betale full lønn uansett om de går tidlig. Jeg tjener penger på at god service og brede smil drar kunder som vil kjøpe øl, sier nordmannen.

- Nå kommer ordningen med «bar fine» til å bli forbudt her nede, og det er en lovendring jeg ønsker velkommen. At kvinnene ønsker å gå hjem med utenlandske bargjester i jakten på et bedre liv, blir man nok ikke kvitt.

- Jeg ser på det at thaijenter som treffer norske menn og andre utlendinger her, og kanskje gifter seg etter hvert, som et slags ekteskapsbyrå. Det er jo ikke ulovlig, sier Sørensen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks