Hovedinnhold

Forsvarer til thailandsk politi: Etterlyst nordmann melder seg mandag

Nordmannen som er mistenkt for drapet på en norsk 40-åring i Thailand forrige uke, kommer til å melde seg for politiet mandag, sier hans forsvarer.

Denne saken handler om:

Tips oss

- Mannens advokat har tatt kontakt med oss i dag, og ifølge ham kommer mannen til å melde seg for politiet i morgen, sier etterforskningsleder Nattavat Srithong Pech ved politiet i Pattaya til Bergens Tidende.

Avisen har vært i kontakt med den mistenkte 36-åringen, som fortsatt skal befinne seg i Pattaya.

Ved norsk bar

Torsdag ble det kjent at en norsk 40-åring var drept i Thailand. Etter det har ingen sett den mistenkte 36-åringen.

Hendelsen skjedde utenfor det populære norske utestedet Kåres Party Bar.

- Et tragisk uhell. Vi er alle forbauset over det som har skjedd, sier Kåre Anmarkrud, som driver utestedet Kåres Party Bar.

Foranledningen til hendelsen skal ha vært at nordmannen satte seg på en moped for å kjøre av gårde, da den mistenkte kom bort for å stoppe ham, angivelig for å hindre promillekjøring.

- Det utløste et munnhoggeri som endte med at mopedmannen ble slått hardt i hodet flere ganger og gikk rett i bakken, sa politikaptein Nattavan Srithong Pech ved Pattaya politistasjon torsdag.

Politiet i feriebyen fastholder at de etterforsker dødsfallet som en kriminell handling, og at grensestasjonene er varslet om den etterlyste mannen.

Kan slippe varetekt

- Dersom han melder seg selv, vil han kunne betale kausjon. På den måten slipper han å sitte i varetekt inntil saken kommer for retten, sier etterforskningsleder Pech ved politiet i Pattaya til avisen.

Dersom mannen blir funnet før han melder seg, vil han ikke ha mulighet til å betale kausjon, og han vil bli nødt til å sitte i varetekt fram til han eventuelt blir stilt for retten. Pech sier at de nå avventer om mannen melder seg på mandag for å se hvilken retning saken tar.

- Vi tar hans forklaring, så får vi vurdere hva som skjer videre, sier Pech.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks