Hovedinnhold

BBC: Norske turister arrestert i Pattaya for å spille bridge

32 personer skal ha blitt arrestert etter at politiet gikk til aksjon mot en bridgeklubb i Pattaya. De fleste av de arresterte skal være pensjonister.

Denne saken handler om:

Tips oss

En gruppe eldre bridgespillere fikk uventet besøk fra politiet onsdag. Ifølge thailandsk politi var tre nordmenn blant de arresterte i tillegg til to svensker, én dansk, tolv briter, to australere, én tysker, én canadier samt én fra New Zealand og to med henholdvis nederlandsk og irsk statsborgerskap. De resterende nasjonalitetene har ikke blitt offentliggjort.

Bridgespillerne er anklaget for å ha brutt en lov fra 1935, som sier at ingen spillere får lov til å være i besittelse av mer enn 120 spillekort. 

Saken er omtalt både i thailandske aviser som Bangkok Post og Pattaya News, men også av store nyhetsmedier som Sky News,  BBC og Daily Mail - som også skriver at tre nordmenn ble arrestert.

Har du tips om denne saken? Kontakt VG her 

Brukte ulovlige kort

Politiet fant ingen penger som bevis på at gambling, som er ulovlig i Thailand, fant sted, men sterk mistanke og bruk av ulovlige kort førte likevel til arrestasjoner på møtet til Jomtien & Pattaya Bridge Club.

– Styreleder i bridgeklubben argumenterer for at de ikke gamblet (om penger), sier politisjef Pol Col Sukthat.

Slapp fengsel mot kausjon

Med unntak av én person ble alle de tjueseks mennene og seks kvinnene sluppet mot en kausjon på  5000 baht, tilsvarende omtrent 1200 norske kroner.

En kvinne satt fortsatt fengslet onsdag da hun nektet å innrømme at hun ble tatt for gambling.

Ifølge AFP skal aksjonen være iverksatt av lokale myndigheter og ikke politiet i Pattaya.

VG har vært i kontakt med UD som sier at verken de eller den norske ambassaden kjenner til saken, men at de vil undersøke det nærmere.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks