Hovedinnhold

USAs myndigheter: - Prøvde å sprenge passasjerfly

TERRORFLYET: Terrorforsøket på dette Northwest Airlines-flyet fra Amsterdam til Detroit Metropolitan Airport i USA fører til strengere flysikkerhet. Foto: AP
TERRORFLYET: Terrorforsøket på dette Northwest Airlines-flyet fra Amsterdam til Detroit Metropolitan Airport i USA fører til strengere flysikkerhet. Foto: AP
(VG Nett) En talsmann for USAs etterretning hevder at en passasjer ombord i et Northwest Airlines-fly forsøkte å sprenge flyet i luften.

Denne saken handler om:

Tips oss

Det ble først meldt om at flypassasjeren tente på fyrverkeri inne i kabinen, men nå hevder en talsmann for amerikansk etterretning at vedkommende forsøkte å sprenge flyet i lufta, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Det var 278 passasjerer ombord i flyet, en Airbus 330, på vei fra Amsterdam til Detroit.

Raskt overmannet

Etter en mindre eksplosjon inne i kabinen, skal mannen raskt ha blitt overmannet av medpassasjerer. To personer skal ha blitt lettere skadet i eksplosjonen.

- Hendelsen førte til noen mindre skader, opplyser Susan Elliott, talsperson i Delta, som Northwest Airlines moderselskap.

FBI ble koblet inn i etterforskningen, og var fredag kveld i full gang med å avhøre mannen som avfyrte eksplosivene inne i flyet.

Ifølge politiet skal det være snakk om en mann fra Nigeria, melder ABC News.

VET DU NOE OM DETTE? HAR DU TIPS ELLER BILDER?KONTAKT VG NETT HER!

- Mistenkt terrorist

Vedkommende skal ha forklart at han var instruert av al-Qaida til å sprenge flyet over amerikansk jord, men politiet stiller spørsmål ved mistenktes troverdighet i denne forbindelse.

Mannen skal like fullt ha vært på den såkalte «no-fly»-listen over mistenkte terrorister, ifølge den amerikanske TV-kanalen.

Det er ennå ikke kjent hvordan mannen greide å få med seg eksplosiver ombord i flyet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks