Hovedinnhold

- Pågrepet iraker hevdet han var på ferie i Tyskland

TRE PÅGREPET: PST-sjef Janne Kristiansen orienterte på en pressekonferanse torsdag om arrestasjonen av tre personer som er mistenkte for planlegging av terrorvirksomhet. Foto: Scanpix
TRE PÅGREPET: PST-sjef Janne Kristiansen orienterte på en pressekonferanse torsdag om arrestasjonen av tre personer som er mistenkte for planlegging av terrorvirksomhet. Foto: Scanpix
(VG Nett) Den irakiske mannen som er siktet for terrorplanlegging ble pågrepet uten dramatikk i Duisburg i Tyskland, torsdag morgen.

Denne saken handler om:


Mannen har norsk statsborgerskap, men ble pågrepet i Tyskland. Pågripelsen skjedde parallelt med at to andre menn ble pågrepet i Oslo-området.

Statsadvokat Günter Wittig hos påtalemyndigheten i Frankfurt sier til Tv2nyhetene.no at mannen skal ha opplyst at han var turist.

- Vi har arrestert ham på oppdrag for norske myndigheter. De har bedt om en utlevering, sier Wittig til den tyske avisen DerWesten.

PST har så langt vært svært tilbakeholdne rundt identiteten til de tre terrorsiktede mennene.

Tett på Nett:Magnus Ranstorp forskningssjef ved den svenske Försvarshögskolan svarer om terrortrusler

Ulik bakgrunn

Så langt er dette informasjonen de har gått ut med:

* Siktet nr. 1 er 39 år gammel uigur (muslimsk minoritet i Kina) med norsk statsborgerskap. Han kom til Norge i 1999 som kvoteflyktning og ble norsk statsborger i 2007.

* Siktet nr. 2 er en 37 år gammel irakisk/kurdisk mann. Han kom til Norge i 1999 og fikk innvilget oppholdstillatelse på humanitært grunnlag. Han ble pågrepet i Tyskland.

* Siktet nr. 3 er en 31 år gammel usbeker som kom til Norge som asylsøker i 2002. Søknaden om asyl ble avslått, men gjennom familiegjenforening har han fått permanent opphold i Norge.

- Barn i Norge

Ifølge kilder Aftenposten.no har snakket med var det den 39 år gamle uiguren som ledet mennene.

- To av de pågrepne har barn i Norge, sier PST-sjef Janne Kristiansen til Aftenposten.

Alt om denne saken:VG Nett-spesial

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks