Hovedinnhold

Obama besøkte Ground Zero

HYLLEST: Barack Obama lovte brannmennene at USA aldri ville glemme. Foto: AP
HYLLEST: Barack Obama lovte brannmennene at USA aldri ville glemme. Foto: AP
- Når vi sier vi aldri skal glemme, så mener vi det, understreker president Barack Obama om terrorangrepene 11. september 2001.

Denne saken handler om:

Obama er torsdag i New York og innledet besøket med å treffe brannmenn som gjorde en stor innsats da byen ble rammet av terrorangrepene i 2001.

Likvideringen av al-Qaida-lederen Osama bin Laden er et budskap til terrorister om at USA aldri kommer til å glemme angrepet, understreket presidenten.

En rekke av stasjonens brannmenn mistet livet da de rykket ut til World Trade Center. Obama hedret brannmennenes innsats og kalte brannstasjonen «et symbolsk sted for det store offeret som ble gjort på den grusomme dagen for nesten ti år siden».

- Jeg ønsket å komme hit for å takke dere, sa han.

Han besøkte senere Ground Zero og møtte familiene til noen av ofrene for angrepet. Til sammen 2.976 mennesker døde i terroren, av dem døde 2.752 i New York.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks