Hovedinnhold

Etter bin Laden-aksjonen: - De tok med seg sønnen min

(VG Nett) En fattig nabo skal ha blitt arrestert av pakistansk militære etter aksjonen mot Osama bin Laden.

Denne saken handler om:

Pakistaneren Shamraiz Khan fra Abbodabad, byen som var Bin Ladens siste skjulested, har vært borte siden dødsangrepet søndag kveld.

Han var ifølge pakistanske The News en 50 år gammel bonde og nærmeste nabo til terrornettverkets leder.

Faren til Shamraiz Khan holder frem et bilde av sønnen for Reuters sin kameramann, mens sønnen til den savnede mannen forteller om hva som skal ha skjedd:

- Da operasjonen var over og militæret kom hit, ropte de til ham og tok ham med seg. Etter det har vi ikke hørt noe fra ham. Han er fortsatt borte, sier Mohammad Qasim (18).

VGTV: Møt bin Ladens naboer her

Fortviler

Nå fortviler moren og resten av familien:

- For Guds skyld, gi meg min sønn tilbake. Jeg er veldig urolig, jeg er syk og klarer ikke å komme meg opp av sengen. For Guds skyld, be statsministeren om å gi meg sønnen min tilbake. Jeg ber deg, sier moren, Shab Noor.

Les saken: Bin Ladens skjulestedby i sjokk

VG Netts frilansjournalist Shjuaat Ali Khan besøkte byen Abbottabad mandag - dagen etter at amerikanske spesialstyrker gikk til angrep på Osama bin Ladens skjulested.

Der har innbyggerne vanskelig for å ta innover seg at verdens mest ettersøkte mann har gjemt seg i byen deres.

- Det at Osama bin Laden er død, er sjokkerende nyheter for innbyggerne her i Abbottabad og for folket i Pakistan, sier Ali Khan på telefon.

Abbottabad, som har fått navnet etter en britisk general ved navn Sir James Abbott, ligger 50 kilometer nordøst for Pakistans hovedstad Islamabad.

Det er en grønn by som har vært kjent for turister som skulle til Swatdalen eller foten av Himalaya, og i pakistansk målestokk er det en ganske rik by.

VGTV: - Menneskene her er i sjokk

Artikkelen fortsetter under bildet...

Foto:
Foto:

- Fortsatt i sjokk

Shjuaat Ali Khan var mandag i byen og snakket med flere av innbyggerne, også i bin Ladens nabolag.

- Folk som bor i nærheten sier at det er utrolig og at de fortsatt er i sjokk, sier han.

Byen, med sine golfbaner og vakre fjell, er ifølge CNN blant annet et populært sted å pensjonere seg for pakistanske militæroffiserer. I tillegg til det relativt kjølige klimaet, som følger av høyden, og den fine naturen, tiltrekker også det prestisjefulle militærakademiet Kakul seg pensjonistene.

- Folkene som bor i denne byen tilhører i stor grad middelklassen. De er veldig fredelige og utdannet, forteller Shjuaat Ali Khan.

LOKALBEFOLKNING: Dette bildet av en pakistansk soldat og flere lokale innbyggere er tatt i nærheten av huset hvor Osama bin Laden gjemte seg. Foto: AP
LOKALBEFOLKNING: Dette bildet av en pakistansk soldat og flere lokale innbyggere er tatt i nærheten av huset hvor Osama bin Laden gjemte seg. Foto: AP

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks