Hovedinnhold

Byttet ut al-Qaidas bombeoppskrift med kakeoppskrift

IKKE AKKURAT KAKEMONSTERET: Anwar al-Awlaki er kjent for jihad-prekener, og oppmuntrer nok ikke til ukritisk cupcake-baking. Foto: AP og Janne Møller-Hansen/VG
IKKE AKKURAT KAKEMONSTERET: Anwar al-Awlaki er kjent for jihad-prekener, og oppmuntrer nok ikke til ukritisk cupcake-baking. Foto: AP og Janne Møller-Hansen/VG
(VG Nett) Britisk etterretning prøver ut «Operation Cupcake» i krigen mot terror.

Denne saken handler om:

Alle midler er tillatt i krig og kjærlighet, og etterretningstjenestene er beryktet for sin kreativitet.

Amerikanske cupcakes, mest kjent fra TV-serien «Sex og singelliv», var nok det siste Anwar al-Awlaki i Jemen tenkte på da han han laget en bombeoppskrift myntet på engelsktalende terrorister in spe.

«Amerkas beste cupcakes» på Ellen-show

Den radikale al-Qaida-profilen Anwar al-Awlaki laget en detaljert oppskrift på hjemmelagde bomber som kunne lastes ned fra nettet, ifølge The Telegraph. Men den britiske etterretningsorganisasjonen MI6 hacket seg inn i materialet slik at kommende bombemakere ble sendt til talkshow-vertinnen Ellen DeGeneres' kakeoppskrifter i stedet.

Blant de mer eksplosive oppskriftene fant kommende terrorister
Mojito Cupcake med rom, dyppet i vaniljesaus - og The Rocky Road Cupcake med sukkerbombe-advarsel.

Propagandaverktøy

I samme hacker-angrep fjernet MI6 også artikler skrevet av Osama bin Laden og Ayman al-Zawahiri, samt en artikkel med overskriften «Hva man kan forvente i jihad».

Aksjonen involverte også CIA på samarbeidsnivå, og The Telegraph skriver at slike hefter vurderes som mektige propagandaverktøy for al-Qaida.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks