Hovedinnhold

Britenes forsvarssjef tror ikke al-Qaida kan beseires

TVILER: Storbritannias forsvarssjef David Richards tror ikke al-Qaida kan beseires. Foto: AFP
TVILER: Storbritannias forsvarssjef David Richards tror ikke al-Qaida kan beseires. Foto: AFP
Terrornettverket al-Qaida kan ikke beseires, noe som heller ikke er nødvendig, mener Storbritannias forsvarssjef David Richards.

Denne saken handler om:


- Vi må først og fremst spørre oss om det er nødvendig å beseire dem helt og fullt. Jeg mener at det er unødvendig og at vi heller aldri vil lykkes med dette, sier Richards til avisen Sunday Telegraph.

- Men kan vi demme opp for dem på en slik måte at vi og våre barn kan leve i trygghet? Jeg tror vi kan, sier han videre.

Britenes forsvarssjef trekker en parallell mellom kampen mot al-Qaidas «ondartede ideologi», og kampen mot Nazi-Tyskland under andre verdenskrig.

Det beste våpenet mot al-Qaida er imidlertid ikke konvensjonell krigføring, men forebygging, utdanning og demokrati, mener han.

Noen snarlig seier i denne krigen, ser Richard ikke. Al-Qaida og deres likesinnede vil utgjøre en trussel mot Storbritannia i minst 30 år, tror den britiske forsvarssjefen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks