Hovedinnhold

Britiske islamister ville sprenge London-børsen

INNRØMMER TERRORPLANLEGGING: Shah Rahman, Mohammed Chowdhury, Gurukanth Desai og Abdul Miah. Foto: AP
INNRØMMER TERRORPLANLEGGING: Shah Rahman, Mohammed Chowdhury, Gurukanth Desai og Abdul Miah. Foto: AP
(VG Nett) Fire britiske islamister innrømmer at de i 2010 hadde planer om å gjennomføre et terrorangrep mot børsen i London.

Denne saken handler om:

Det erkjente de fire da saken kom opp for Woolwich Crown Court i London onsdag.

De fire er i alderen 21 til 30 år. To av dem er fra London, mens to andre er fra Cardiff i Wales. Alle har muslimsk bakgrunn. Fem andre personer, fire fra Stoke og en fra Cardiff, har innrømmet at de er en del av gruppen.

Angrepet skulle gjennomføres ved at de fire plasserte bomber på børsens toaletter.

Ifølge politiet skal de ha funnet en liste over seks potensielle mål. Blant disse var London-børsen, kontoret til Londons ordfører Boris Johnson og den amerikanske ambassaden i byen. I tillegg skal de arresterte mennene ha studert kjente landemerker som Big Ben, Westminster Abbey og London Eye under det politiet beskriver som en rekognoseringstur.

Inspirert av Al-Qaida

Ifølge Piers Arnold i påtalemyndigheten ble det funnet en liste over ulike landemerker under politiets etterforskning.

- En håndskrevet lapp med seks kontaktdetaljer ble funnet like ved en datamaskin. De inkluderte navn, adresser og postnummer, sier Arnold.

Politiet har også funnet bevis for at mennene har latt seg inspirerer av al-Qaida. Blant annet har man funnet et engelskspråkelig al-Qaida-magasin, som blir publisert i Jemen. Magasinet inneholdt artikler med titler som «hvordan lage en rørbombe på ditt mors kjøkken» og «hva som må forventes i jihad», skriver den britiske avisen The Telegraph.

VG Nett/NTB

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks