Hovedinnhold

Al-Qaida sjokkerer med nye terror-tips i nettmagasin

«Mei ned fienden med pickup»

FAKSIMILE: Forsiden av magasinet.
FAKSIMILE: Forsiden av magasinet.
(VG Nett) I første nummer ga de oppskriften på hvordan å lage bomber på kjøkkenet til mor. Nå kommer al-Qaida med nye terror-tips i det oppsiktsvekkende nettmagasinet sitt.

Denne saken handler om:

Den første publikasjonen av magasinet som har fått navnet «Inspire», ble distribuert som en PDF-fil på en rekke radikale islamistiske nettsider i juli.

Mens man i førsteutgaven fokuserte blant annet på hvordan man kunne lage bomber hjemme på kjøkkenet til mor, gir magasinet denne gangen tips om hvordan man effektivt kan rydde fienden av veien.

- Bruk en pickup med en piggete rambukk som slåmaskin. Ikke for å slå gress, men for å slå ned fiender av Allah. For å oppnå et så stort blodbad som mulig, må du komme opp i stor fart mens du fortsatt har god kontroll på bilen, skriver magasinet ifølgeCNN.

LES OGSÅ:«Lag bombe på kjøkkenet til mamma»

Oppfordrer til aksjoner i flere land

Ifølge artikkelen kan en slik plan brukes i land hvor folk «støtter Israels okkupasjon av Palestina, den amerikanske invasjonen av Afghanistan og Irak og land som har hatt en fremtredende rolle i ærekrenkelse av profeten Muhammed».

Danmark kan være et yndet terror-mål i så måte.

Etter at Jyllands-Posten publiserte karikaturer av profeten Muhammed, er det avdekket flere planlagte terroraksjoner mot redaksjonen.

Artikkelen fortsetter under bildet

OPPHAVSMANN: Ekspertene regner med at Anwar al-Awlaki, kjent som «Internetts bin Laden», også står bak det nye magasinet. Foto: AFP
OPPHAVSMANN: Ekspertene regner med at Anwar al-Awlaki, kjent som «Internetts bin Laden», også står bak det nye magasinet. Foto: AFP

DANSK ETTERETNING:- Danmark er et prioritert terrormål

«Skyt folk i lunsjen»

Magasinet oppfordrer også til å ta med seg skytevåpen inn på en overfylt restaurant i Washington DC ved lunsjtider for å sørge for å få drept mest mulig statlig ansatte - og samtidig sørge for mest mulig pressedekning.

Den nyeste utgaven dukker opp på 10-årsjubileumet for selvmordsangrepet på det amerikanske krigsskipet SS «Cole».

Terrorgruppen har etablert et stadig sterkere fotfeste i landet. Analytikere hevder at saudiske al-Qaida-medlemmer blant annet bruker Jemen som en base for å angripe hjemlandet.

Senest sist uke angrep al-Qaida en britisk konvoi i Sanaa.

LES OGSÅ:- Jemen er blitt et fristed for al-Qaida

Ber om diskresjon

Flere eksperter mener at det kan være Anwar al-Awlaki som står bak det nye magasinet.
Al-Awlaki er 39 år gammel, og født i USA. Han var tidligere imam og har forelest om islam. I dag regnes han som medlem av al-Qaida, og omtales gjerne som «Internetts bin Laden» siden han har både egen blogg og Facebook-side.

Magasinet gir ifølge nyhetsbyrået AP en grundig oversikt over hvordan man lettest kan komme i kontakt med al-Qaida ved hjelp av en rekke e-postadresser, inkludert ett med den amerikanske programvaregiganten Hotmail.

Litt diskresjon blir likevel foreslått av de potensielle rekruttene til al-Qaida.
Leserne blir bedt om krypterer programvaren «for å unngå å bli oppdaget av etteretningstjenesten».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks