Hovedinnhold

Al-Qaida sier Libi er i live

DØD ELLER LEVENDE? Det strides al-Qaida og USA om. Men her er i hvert fall et bilde av Abu Yahya al-Libi. Foto: Reuters
DØD ELLER LEVENDE? Det strides al-Qaida og USA om. Men her er i hvert fall et bilde av Abu Yahya al-Libi. Foto: Reuters
To nettsteder som knyttes til al-Qaida, opplyste søndag at de skal publisere en ny video med terrornettverkets nestleder Abu Yahya al-Libi, en mann USA hever de drepte forrige uke.

Denne saken handler om:

- Snart - en videobeskjed av sjeik Abu Yahya al-Libi, Allah være med ham, heter det på innleggene som ble publisert søndag ettermiddag.

Libi ble drept i et amerikansk droneangrep i den stammestyrte regionen Nord-Waziristan i Pakistan sammen med 14 andre mandag forrige uke, meldte Det hvite hus.

Amerikanske myndigheter betegnet angrepet som nok et «hardt slag» mot al-Qaida.

Dagen etter avviste en væpnet opprører i regionen at Libi ble drept i angrepet.

- Det er ikke første gang det kommer påstander om at han er død. Amerikanerne lider store tap i Afghanistan og tyr derfor til slike løgner, sa opprøreren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks