Hovedinnhold

40 personer med angivelig al-Qaida-tilknytning arrestert i bin Laden-byen

LOKALBEFOLKNING: Dette bildet av en pakistansk soldat og flere lokale innbyggere er tatt i nærheten av huset hvor Osama bin Laden gjemte seg. Foto: AP
LOKALBEFOLKNING: Dette bildet av en pakistansk soldat og flere lokale innbyggere er tatt i nærheten av huset hvor Osama bin Laden gjemte seg. Foto: AP
(VG Nett) Pakistanske sikkerhetsstyrker skal ha pågrepet en rekke personer med angivelige bånd til al-Qaida i byen der bin Laden gjemte seg.

Denne saken handler om:

Ifølge den amerikanske nyhetskanalen Fox News er 40 personer pågrepet etter aksjonen mot villaen der al-Qaida gjemte seg.

Opplysningene om aksjonen, som skal ha startet på torsdag, kommer fra det statlige Open source center.

Aksjonen var et samarbeid mellom flere av landets sikkerhetstjenester, og blir kalt den «neste fasen» i aksjonen som drepte bin Laden.

LES OGSÅ:  Al-Qaida truer USA: Osama bin Ladens blod ble ikke spilt forgjeves

Skutt og drept

Al-Qaida-lederen ble skutt og drept av amerikanske styrker søndag, under en hemmelig aksjon. Da viste det seg at bin Laden har bodd i den pakistanske byen Abbottabad i en årrekke.

Ytterligere fire personer ble drept under aksjonen, blant annet en av Osamas sønner.

Liket til saudiaraberen ble fraktet til Afghanistan for å undersøkes, før kroppen ble begravet til sjøs i Arabiahavet.

LES OGSÅ:  - Bin Laden ble skutt mot i døren

- Nytt amerikansk droneangrep i Pakistan

Fredag ble det også kjent at USA har gjennomført et nytt droneangrep i Pakistan. Dette var det første siden Osama bin Laden ble drept, ifølge pakistanske kilder.

Minst åtte mennesker ble drept i angrepet i Nord-Waziristan, opplyser lokale etterretningskilder.

USA har gjennomført en rekke angrep i Pakistan med droner - førerløse fly - men angrepet mot Osama bin Ladens skjulested i Abbottabad har skjerpet kritikken mot USA og mot pakistanske myndigheters samarbeid med amerikanerne i kampen mot terror.

VG Nett kommer tilbake med mer

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks