Hovedinnhold

Over 100 døde etter jordskjelvet i Taiwan

Dødstallet har økt til 109 etter det kraftige jordskjelvet som rammet den taiwanske byen Tainan i forrige uke. Ni personer er fortsatt savnet.

Denne saken handler om:

Alle utenom to av de omkomne menneskene er hentet ut fra ruinene av en 17 etasjer høy boligblokk som kollapset under skjelvet. Redningsmannskapene leter fortsatt etter ni personer som ikke er gjort rede for og som de tror fortsatt befinner seg i ruinene.

Bakgrunn: Kraftig jordskjelv i Tainan, Taiwan

Ifølge den siste oppdateringen fra Taiwans innenriksdepartement ble 33 mennesker hentet ut fra ruinene fredag, mens ytterligere åtte lik ble gravd fram lørdag morgen.

Tidligere i uken ble entreprenøren som bygget boligblokken og to arkitekter pågrepet av politiet. De er varetektsfengslet og siktet for uaktsomt drap på grunn av mistanke om at bygningen ikke overholdt regelverket for sikkerhet.

Overlevde: Li (8) reddet ut etter 50 timer i jordskjelvruinene

Tjenestemenn i Tainan har varslet at de vil undersøke flere titalls andre bygninger som entreprenøren Lin Ming-hui har stått bak, samt flere av bygningene i området som ikke kollapset under jordskjelvet.

Jordskjelvet som rammet Taiwan lørdag i forrige uke hadde en styrke på 6,4.

Les også: Har hørt skrik fra ruinene

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks