Hovedinnhold

- Voldsomme kamper i Damaskus

Aktivister melder om kamper i Damaskus som går hardere for seg enn noe annet de har sett så langt.

Denne saken handler om:

Opprørerne frykter sammenstøtene sprer seg.

Hæren skal ha stengt av hovedveien som fører til flyplassen. De skal også prøve å omringe opprørssoldater i sørlige nabolag, som al-Tadamon og Hajar al-Aswad, i et forsøk på å slå ned på uroen i Damaskus.

Hovedstaden har hittil vært spart for de verste kampene i det borgerkrigsherjede landet.

- Det er hundrevis av soldater i Damaskus akkurat nå, så vi må bare se hva som skjer, sier en ikke navngitt aktivist til Reuters.

- Dersom regimet klarer å knuse opprørerne i al-Tadamon, stanser nok sammenstøtene, men hvis ikke, kan de spre seg ytterligere, tror han.

En annen aktivist, Samir al-Shami, som snakket med Reuters via Skype fra Damaskus tidligere søndag, sa at kampene nærmet seg det fattige nabolaget al-Tadamon etter vedvarende sammenstøt i løpet av natten i Hajar al-Aswad-distriktet, som ligger like i nærheten.

- Vi hører lyden av tung beskytning, og det stiger røyk opp fra området. Det er allerede folk som har blitt skadet og folk prøver å flykte, fortalte han.

Al-Shami viste også frem videobilder av røyk som stiger opp over horisonten av byen.

- Det er pansrede kjøretøy på vei mot den sørlige delen av nabolaget, la han til.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks