Hovedinnhold

Nye store demonstrasjoner i Syria

DEMONSTRASJONER: Dette bildet er fra en demonstrasjon i byen Banias for to dager siden. Foto: AP
DEMONSTRASJONER: Dette bildet er fra en demonstrasjon i byen Banias for to dager siden. Foto: AP
Flere tusen mennesker har demonstrert med krav om demokrati i byen Deir al-Zor øst i Syria. Også i Daraa sør i landet har det vært nye store demonstrasjoner.

Denne saken handler om:

Tusenvis av mennesker deltok ifølge lokale aktivister i fredagens demonstrasjon i Deir al-Zor, som ligger ved elva Eufrat. Demonstrasjonen ble holdt dagen etter at Syrias president Bashar al-Assad ga ordre om frigivelse av fanger.

Presidenten kunngjorde også at landet har fått ny regjering med tidligere landbruksminister Adel Safar som sjef. Både regjeringsendringen og frigivelsen av fanger blir tolket som forsøk på å dempe de voksende protestene mot Assads styre av Syria.

Men fredag kom det til nye protestaksjoner både i Deir al-Zor, i Daraa, i kystbyen Banias og i hovedstaden Damaskus. Demonstrasjonen i Damaskus-bydelen Barzeh betegnes som et sjeldent eksempel på protestaksjoner i selve hovedstaden.

Daraa, som ligger rundt 100 kilometer sør for Damaskus, er blitt et senter for protestene mot de syriske makthaverne. Ifølge BBC kan mer enn 200 mennesker ha mistet livet i voldshandlinger i Syria den siste måneden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks