Hovedinnhold

Her poserer nygifte Nada og Hassan foran ruinene i Homs

Det unge brudeparet foreviget den lykkelige dagen omringet av en by i ruiner.

Denne saken handler om:

Syrias tredje største by, Homs, er lagt fullstendig i grus etter en snart fem år lang blodig borgerkrig.

I ruinene av den tidligere millionbyen valgte nygifte Nada Marhi (18) og Hassan Youssef (27) denne uken å bli fotografert til sine bryllupsbilder.

Det er AFP-fotograf Joseph Eid som har tatt bildene av det unge brudeparet.

Enorme ødeleggelser

På bildene poserer de foran bygningsruiner, kulehull og restene av det som en gang var en levende by.

Tidligere denne uken publiserte Russia Works, et selskap tett knyttet til Russlands statlige fjernsyn, dronebilder som viste de enorme ødeleggelsene i byen. Så og si hvert eneste hus er skadet, og gatene er nesten folketomme.

På dronebildene kunne man skimte tre lekende barn i en gate, og en hvit bil som kjørte nedover gaten.

Homs var ett av de første stedene der motstanderne til president Bashar al-Assad startet det væpnede opprøret i 2011, og ble lenge regnet som opprørernes hovedstad. Byen har vært åsted for noen av de hardeste kampene i løpet av den snart fem år lange borgerkrigen, og i dag har det store flertallet av innbyggerne i den tidligere millionbyen flyktet.

Evakuerte sivile

Regjeringsstyrkene gjenerobret den viktige opprørsbyen etter at de siste opprørssoldatene trakk seg ut i desember i fjor. Den siste tilbaketrekningen skjedde etter at FN fikk forhandlet fram en avtale mellom de stridende partene som innebar at 2000 opprørere og familiemedlemmer skulle få fritt leide fra området.

Samtidig begynte opprørsstyrkene en omfattende evakuering av sivile fra den krigsherjede byen.

Desperate syrere forteller: Folk spiser blader, katter og hunder

<p>RUINER: Slik så det ut i gamlebyen i Homs i begynnelsen av desember i fjor, da de siste opprørsstyrkene trakk seg ut av byen. Foto: Reuters</p>

RUINER: Slik så det ut i gamlebyen i Homs i begynnelsen av desember i fjor, da de siste opprørsstyrkene trakk seg ut av byen. Foto: Reuters

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks