Hovedinnhold

Harde kamper nord i Syria

GATEKAMPER: Syriske rebeller deltar i gatekamper i Salaheddin-distriktet i Aleppo 6. september. Kampene om byen har rast siden 20. juli i år. Foto: ACHILLEAS ZAVALLIS / AFP / NTB scanpix
GATEKAMPER: Syriske rebeller deltar i gatekamper i Salaheddin-distriktet i Aleppo 6. september. Kampene om byen har rast siden 20. juli i år. Foto: ACHILLEAS ZAVALLIS / AFP / NTB scanpix
Regjeringsstyrker har slått tilbake opprørere som angrep en militærbase i byen Aleppo nord i Syria, sier øyenvitner og militære talsmenn.

Denne saken handler om:

Slaget om basen skal ha rast i 20 timer.Opprørerne hevdet fredag at de hadde tatt kontroll over den festningslignende basen Hanano øst i Aleppo.

Lørdag sa regjeringshærens talsmenn at de hadde gjenerobret basen, melder nyhetsbyrået AFP.

- Det er mange døde på begge sider, sa et øyenvitne til byrået. En militær talsmann i Aleppo tilføyde at regjeringssoldatene hadde ødelagt seks pansrede kjøretøyer, som opprørerne brukte til å transportere våpen de hadde tatt på basen.

Opprørene hevdet på sin side at de har frigitt rundt 350 fanger som hadde sittet innesperret i Hanano.

De var fengslet for å ha gjort motstand mot den syriske presidenten Bashar al-Assad og hans regime, ble det sagt.

Målet for opprørernes offensiv i Aleppo-området er å ta kontroll over Hanano og stenge viktige transportlinjer for forsyninger til regjeringsstyrkene, skriver AFP.

Det er ikke kjent hvor mange som er drept eller såret i de nye kampene i Syria.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks