Hovedinnhold

FN: Ny beleiring rammer sivile i Syria

<p>VANSKELIG Å HJELPE: Siden 27 januar er den syriske byen Moudamiya ansett som beleiret, noe som gjør det vanskeligere å sende inn hjelp til befolkningen. Dette bildet er fra 14. januar, da en konvoi er på vei inn til Madaya som også er beleiret. </p>

VANSKELIG Å HJELPE: Siden 27 januar er den syriske byen Moudamiya ansett som beleiret, noe som gjør det vanskeligere å sende inn hjelp til befolkningen. Dette bildet er fra 14. januar, da en konvoi er på vei inn til Madaya som også er beleiret. 

Foto: Ap
  • Send en melding til
Den syriske byen Mouadamiya er nylig blitt beleiret av syriske regjeringsstyrker, melder FN søndag. Dermed er ytterligere 45.000 sivile avskåret fra humanitær og medisinsk hjelp.

Denne saken handler om:

Utviklingen skjer mens de FN-støttede fredssamtalene i Genève så vidt er kommet i gang, og FNs sikkerhetsråd legger press på Syrias president Bashar al-Assad for å bedre den humanitære situasjonen i landet.

Assads regime har høstet global fordømmelse for blokaden av Madaya, der flere titall er døde av sult.

Mangel på mat og medisiner 

Mouadamiya ved den sørvestlige utkanten av Damaskus, har vært kontrollert av væpnede opposisjonsgrupper siden midten av 2012. Syriske regjeringsstyrker omringet stedet i 2013, men midtveis i 2014 åpnet regimestyrkene for å slippe inn hjelpesendinger.

Den 26. desember stengte imidlertid regjeringsstyrkene den eneste atkomstveien. Sivile ble ikke varslet om stengningen, men mellom 50 og 100 offentlig ansatte fikk lov til å dra, melder FN.

Les også: En hjelpesending til syriske byer ikke nok 

På grunn av stengningen er Mouadamiya fra 27. januar regnet som beleiret, slår FN fast i en uttalelse. Forholdene for innbyggerne regnes som svært dårlige, og det er mangel på mat og medisiner. Siden 1. januar er det meldt om åtte dødsfall på grunn av manglende medisinsk hjelp.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks